Colau crida al diàleg: “Treballem més per una sortida i no per la confrontació”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat al diàleg polític i a la cerca de solucions democràtiques al conflicte català, en una declaració institucional a l’Ajuntament després de la sentència de l’1 d’Octubre: “Parlem més i treballem més per una sortida i no per la confrontació”. La líder dels comuns també ha demanat “empatia” davant la “crueltat” de les penes dictades pel Suprem contra els presos polítics: “En democràcia hem de ser capaces d’entendre les raons de l’altre encara que no hi estiguem d’acord”. “Hem d’alçar la veu perquè no es normalitzi aquesta injustícia”, ha remarcat. 

També ha enviat un missatge a la resta de líders polítics, en especial al president espanyol en funcions Pedro Sánchez (PSOE): “Mostrar empatia és un senyal de fortalesa, no de feblesa”. “Hem d’humanitzar la política”, ha dit també, i ha demanat a “tots els líders polítics” que siguin “sensibles” davant del “dolor” que causa la sentència. Ha defensat que el PP “es va equivocar judicialitzant” el conflicte i el PSOE “no ha fet prou” per retornar a la via política. També li ha recriminat a Sánchez “l’error” de convocar eleccions el 10 de novembre coincidint amb la sentència.

Als partits els ha demanat “que no es tanqui cap sortida per càlculs electorals” i que “no es repeteixin errors del passat”, en el que ha sonat com una referència a la unilateralitat. “Sense apriorismes cal explorar la via que sigui més ràpida i efectiva per aconseguir la seva llibertat”, ha afegit, sense citar explícitament l’impuls d’una llei d’amnistia o la petició d’indults.

Com a alcaldessa, ha dit que treballarà personalment per desencallar l’escenari polític: “Em comprometo a treballar per la llibertat, el diàleg polític i les solucions democràtiques”. “Les persones que tenim responsabilitats a les institucions no podem baixar als braços”, ha insistit. “Barcelona, com a capital de Catalunya es posa al servei de trobar aquesta sortida i impulsarem iniciatives per promoure un diàleg sincer”, ha dit. 

Ha insistit que el judici ha estat “un retrocés de l’Estat de dret” i ha considerat que respon més a una “voluntat de venjança” que a una cerca sincera de solucions. Per això, ha defensat que és “un dia trist per Barcelona i Catalunya” i s’ha solidaritzat amb els 12 condemnats i les seves famílies. En especial s’ha referit a l’exconseller i regidor empresonat Quim Forn (JxCat): “És una greu anomalia que no pugui exercir el càrrec pel que va ser escollir democràticament”.

Comentaris

  d'on no n'hi ha no en raja Octubre 14, 2019 | 13:29
  vaga kolau, ets una farsant, el dia que trenquis el pacte amb els del 155, aleshores parla, mentrestant xiton
  siranou Octubre 14, 2019 | 13:42
  Aquesta no fa res més que apujar els impostos i sotmetre's a l'estat de dret espgnol, les lleis les fan ells a la seva mida, i tu a acatar-les. I una merda. No ets catalana i no creus en la llibertat dels pobles.
  Ramon Octubre 14, 2019 | 13:50
  Ada, el primer que tens de fer es trencar amb el PSC. Collboni al carrer.
  Colau&Valls Octubre 14, 2019 | 15:36
  Com et tira Versalles. Que lluny t'ha quedar Stop-Desnonaments.
  Ja has escollit Octubre 14, 2019 | 15:37
  I saps tan bé com tothom que no es pot dialogar amb un estat corrupte, feixista, autoritari com és l'espanyol. Dimiteix o desobeeix, és l'unic que pots fer per a recuperar la teva dignitat. Suposo que cada cop tens menys persones al teu partit. Amb aquestes declaracions de pa sucat amb oli n'has perdut uns quants més.
  Joan Octubre 14, 2019 | 15:48
  El republicanisme català ja ho ha intentat més de 18 cops els darrers anys, i tu ho saps. Per què ets tant hipòcrita i oportunista Colau?
  Colau i la resta de comuns, els vulgars, no es mullen ni quan es dutxen Octubre 14, 2019 | 16:52
  Colau. els teus socis, Manué Vals i Cuelloboni, ja t'han permès dir aquestes grans paraules? les has escrit tu tota sola? avui no has deixat anar unes llagrimetes? ... hauries quedat molt bé.

Nou comentari