Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre el concert anul·lat: “Contraposar cultura amb despesa social no és acceptable”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha sortit al pas de la polèmica pel macroconcert als balcons anomenat Ens en sortirem que finalment va ser anul·lat. En una entrevista a El Objetivo de La Sexta, ha assegurat que “contraposar despesa cultural amb la despesa social o sanitària no és acceptable”. Preguntada concretament sobre la partida de diners que s’hi destinava –250.000 euros per subvenció directa–, la líder de Barcelona en Comú ha remarcat que estava pensada perquè ningú, ni tan sols la productora, Mediapro, tingués cap benefici. “Només es cobria el material tècnic”, ha insistit. 

La resta dels diners anava destinada a pagar els treballadors que ho farien possible i els artistes. Els grups de música, segons ha explicat Colau, “cobraven, perquè la cultura no és gratis, però cobraven molt menys del seu caixet habitual”. A més, ha subratllat que “la cultura no viu de l’aire, necessitat recursos” i “la necessitarem. Així i tot, davant el rebombori provocat i les retirades artístiques que es van produir, l’alcaldessa ha comentat que es va decidir que “si hi havia polèmica, el millor era aturar-ho”.

Ha estat sorprenent, en canvi, la primera frase que ha pronunciat al voltant de la situació: “m’he ofert a donar totes les explicacions i parlar amb tothom”. Una afirmació que, precisament, entra en contradicció amb la crítica unànime de l’oposició de l’Ajuntament que li demana que demà, en la comissió extraordinària convocada, doni ella la cara i no el seu regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Inde a maig 11, 2020 | 07:39
    Inde maig 11, 2020 | 07:39
    No da una , pero sigue

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa