Buch replica a Colau culpant als serveis socials del desnonament del Raval

L'alcaldessa l'havia acusat de "prioritzar" operatius "desproporcionats" abans que dedicar recursos a problemes de seguretat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, se les han tingut novament per Twitter arran dels agitats desnonaments d'aquest dijous al matí al Poble-sec i al Raval, on els Mossos d'Esquadra han carregat contra activistes que s'oposaven a que perdés el pis una veïna amb dos fills petits. La líder dels comuns ha interpel·lat al conseller al migdia i ha criticat els dispositius policials "desproporcionats". Unes hores després Buch li ha contestat amb duresa i ha culpat als serveis socials del municipi de no haver sabut donar una sortida habitacional a temps a l'afectada.

"Preguntem-nos per què des de serveis socials de l’Ajuntament no s’ha donat una solució a aquesta família vulnerable abans d’arribar al desnonament", li ha retret en una piulada. Buch ha defensat també que els Mossos han assistit al desnonament per ordre dels tribunals i per garantir la seguretat de la comitiva judicial.

La líder de l'executiu municipal havia acusat el conseller de "prioritzar" operatius "desproporcionats" per desnonar "famílies vulnerables" i oblidar les tasques policials en altres aspectes de la seguretat a Barcelona. A més, ha enviat un missatge al Govern perquè intercedeixi en casos com el de la Tamara, que viu al carrer Sant Bartomeu número 6 i que avui ha de ser desnonada. "Mare amb 2 criatures!", ha exclamat en la piulada inicial. 

Marc Serra insta Buch a fer "la seva feina"

El regidor de Drets Civils i Participació, Marc Serra, s'ha sumat a les crítiques al conseller. Serra ha instat Buch a través de Twitter a fer "la seva feina". Ho ha fet després de recordar al conseller que el dispositiu de 1-O de la Policia Nacional va estar motivat per una ordre judicial. També li ha retret que es rentés les mans pel que fa a l'operatiu dels Mossos als desnonaments d'ahir. 

"Tant en un cas com en l'altre el responsable de vetllar perquè la intervenció es faci amb proporcionalitat, congruència i oportunitat és el respectiu govern", ha dit Serra.

Comentaris (1)
d'on no n'hi ha no en raja Fa 11 dies
ui si la vaga kolau, la irresponsable kolau, la okupa kolau. I tu que has fet kolau, acceptar el vots del val, va dona va, que vas quedar desacreditada un cop els vas acceptar. Calla