Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau aplicarà el peatge urbà si la Zona de Baixes Emissions “no és suficient”
  • CA

La reducció dels cotxes a la ciutat de Barcelona en cap cas anirà a menys a Barcelona. En aquest sentit, l’alcaldessa Ada Colau ha destacat que el seu govern “ha d’estudiar ja el peatge per si la Zona de Baixes Emissions i altres mesures no són suficients, poder-lo implementar”. Aquest és un dels missatges que la líder de Barcelona en Comú ha volgut destacar aquesta nit en una entrevista al programa Bàsics de BetevéEn aquest mateix sentit, ha insistit en què la ciutat seguirà pacificant espais i buidant vies com Via Laietana. “Això no vol dir que no passin cotxes en absolut, però sí que redueixin moltíssim la seva presència i, sobretot, que la prioritat de l’espai públic no sigui per al cotxe”, ha apuntat. 

Prèviament havia anunciat que aquest divendres, en la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, li demanarà que es regulin els lloguers. A l’entrevista d’aquest vespre, a més, ha destacat que el que debatrà amb Sánchez serà “el quan i el com” es regularan els preus dels habitatges. Així, ha tret pes a les declaracions de la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, que posava una ombra de dubte sobre el compliment de l’objectiu de posar un límit al cost dels lloguers. “Opini el que opini Nadia Calviño, hi ha un pacte escrit”, ha declarat Colau en referència al pacte de govern entre PSOE i Unides Podem.

Sobre el cas de l’Hermitage, l’alcaldessa ha destacat que ella té “molts dubtes” sobre el projecte i ha assegurat que “no qualsevol proposta és bona pel fet que sigui un equipament cultural”. A més, ha puntualitzat que al seu equip li han arribat “informacions” que “altres iniciatives de franquícies de l’Hermiatge” que han acabat “fracassant” i que, fins i tot, “han necessitat un rescat públic”. Malgrat això, ha insistit en què si troben un emplaçament privat que no tingui cap efecte sobre el funcionament de la ciutat, en aspectes com la mobilitat, i compleixi tots els requisits, el seu govern no s’hi podrà oposar. 

En referència a la política catalana i a les futures eleccions, Ada Colau ha recordat que ella “sempre” ha demanat “pactes d’esquerres” i ha obert la porta a que PSC i ERC descongelin les seves posicions. “Es veten ara, però ja hem vist que han començat a fer acords en alguns municipis i que han començat a parlar a l’Estat, quan fa un any això era impossible”, ha expressat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa