Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau s’afegeix a les crítiques al partit d’Errejón perquè es presenta per Barcelona
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha afegit aquest dimecres a les veus dels comuns que critiquen la decisió del nou partit d’Íñigo Errejón de presentar candidatura per la circumscripció de Barcelona en les eleccions al Congrés del 10N. Aquesta decisió afecta de ple la candidatura dels comuns, amb Jaume Asens al capdavant, perquè lluita per un espai polític molt similar. De fet, Asens ja ha retret a Errejón la decisió.

[r:1]

Avui, Colau –que tancarà la llista dels comuns a Barcelona– ha avisat en una entrevista a Ràdio 4 que la ciutadania vol “suma i no més fraccionament”. Segons l’alcaldessa, Errejón no s’ha molestats a explicar-li els seus plans. Per això, ella va decidir parlar amb Manuela Carmena, que és pròxima a Errejón, per fer-li notar que ho trobava sorprenent.

Seguit el relat de Colau, Carmena va haver d'”insistir” perquè Errejón reaccionés, i finalment ell va trucar a l’alcaldessa de Barcelona, cosa que ella va aprofitar per recordar-li el seu punt de vista: que l’agenda social i d’unitat que planteja Més País ja la representen els comuns a Catalunya. “Ell no té cap tipus d’estructura, ni d’organització, ni de programa català. No crec que sumi posar una altra candidatura més”, ha dit avui.

Per a Colau, la fragmentació “ha decebut” molta gent i la nova convocatòria electoral pot desmobilitzar el votant progressista. També ha criticat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, pel fet d’haver convocat noves eleccions, cosa que segons ella “obre la porta” a una victòria de la dreta. Segons ella, cal que les forces progressistes arribin a acords, com han fet a l’Ajuntament de Barcelona.

Més notícies
Colau tancarà la llista dels comuns a les eleccions del 10-N
Notícia: Colau tancarà la llista dels comuns a les eleccions del 10-N
Comparteix
L'alcaldessa anirà a la cua de la candidatura a Barcelona, que anirà encapçalada per Jaume Asens

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa