Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau acusa el PSOE d’adoptar “el mateix discurs que la dreta” sobre Catalunya
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat aquest dijous a “no permetre més” els missatges a través dels quals el PP, Cs i Vox dibuixen a Catalunya “com un tot separatista, violent i fins i tot terrorista”. A més, ha criticat que la postura del PSOE hagi derivat cap a una postura “covarda” en la qual adopta “el mateix discurs que la dreta” i utilitza Catalunya “com una arma llancívola”, alguna cosa que només serveix per a “dividir i confrontar” a la pròpia ciutadania.

Ada Colau ha visitat aquest dijous la Facultat de Comunicació de Sevilla per participar en un debat sobre feminisme al costat de la coordinadora de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, context en el qual finalment ha abordat la situació suscitada a Catalunya després que el Tribunal Suprem hagi condemnat a penes d’entre 9 i 13 anys de presó a líder independentistes, atribuint-los delictes de sedició i malversació de fons públics en funció de cada cas.

Després dels repetits disturbis a Catalunya, Ada Colau ha manifestat que si bé no és “nacionalista ni independentista”, sí que és demòcrata. Alhora, ha apuntat que la veritat és que “quan hi ha milions de persones manifestant-se durant anys de manera pacífica” en demanda de la independència de Catalunya respecte a Espanya, “cal donar una resposta democràtica” perquè el contrari porta a un “empitjorament” de la situació.

“No hi ha fòrmules màgiques”

Precisament per això, la líder de Barcelona en Comú ha fet una crida a no “permetre polítiques de repressió” ni “judicializació” perquè el conflicte de Catalunya no admet “fórmules màgiques ni solucions fàcils”. A aquest efecte, ha lamentat les “tesis del PP i Cs, després reforçades desgraciadament pel PSOE”. Segons Colau, això ha comportat la “judicializació” del conflicte i el fet que “líders electes” amb els quals es pot tenir “discrepàncies” sumin ja dos anys empresonats. Així, ha titllat de “desproporcionat” el tractament judicial aplicat a tals dirigents. “És una barbaritat”, ha emfatitzat.

En paral·lel, ha avisat que els partits independentistes “han comès greus errors polítics” perquè la via unilateral per a proclamar la independència de Catalunya no sols no era “una opció” com a tal, sinó que “va polaritzar més a la societat” i va suposar un “allunyament de la realitat”. Així, ha lamentat que es promogués “la ficció que la independència és una cosa fàcil”. També ha recriminat especialment a “certs sectors dels partits independentistes” que hagin “reproduït el pitjor del nacionalisme” en transmetre la idea que “tota Espanya és franquista i feixista, insultant a milions d’espanyols republicans, amb avis en les cunetes o que lluiten contra la corrupció i el bipartidisme”.

En conseqüència, ha defensat que en el conflicte català “l’única via possible és la democràcia, la negociació i assumir que ningú té la veritat absoluta”, és a dir, acabar amb “la política de trinxera, que ha fet moltíssim mal i que no dóna més de si”.

“Mentides” de PP, C’s i Vox

En aquest mateix sentit, ha apostat per “no permetre més” els missatges mitjançant els quals el PP, Cs i Vox dibuixen a Catalunya “com un tot separatista, violent i fins i tot terrorista”, perquè “és mentida”, criticant immediatament després que davant la reculada electoral que les enquestes auguren al PSOE, la formació que encapçala Pedro Sánchez com a aspirant a revalidar la Presidència del Govern hagi derivat cap a una postura “covarda” en la qual adopta “el mateix discurs que la dreta” i utilitza Catalunya “com una arma llancívola”, extrem que al seu judici només serveix per a “dividir i confrontar” a la pròpia ciutadania.

Expressament, ha rebutjat el nou decret llei aprovat pel Govern central en funcions del socialista Pedro Sánchez per a impedir que la Generalitat catalana i qualsevol altra entitat pública desenvolupi una administració electrònica que quedi fora del control de l’Estat per allotjar-se en servidors fora de la UE, com succeeix amb Identicat.

Apel·lant a la “llibertat”, Ada Colau ha lamentat tal “suspensió d’Internet”, avisant que aquesta mesura s’aplica en aquesta ocasió contra una maniobra independentista però en el futur pot ser aplicada contra “qualsevol moviment social”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ingenuitat? a novembre 08, 2019 | 10:02
    Ingenuitat? novembre 08, 2019 | 10:02
    Dons si que es ingènua aquesta senyora...es patètic que s'adoni ara de quin peu calcen i es patètic que governin l'ajuntament amb ells. Ni un pam de net!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa