Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clam de 3 col·legis professionals per la qualitat de la política en la ‘rentré’ postCovid

Tres col·legis professionals han llançat un missatge d’urgència i necessitat pel que fa a la qualitat política. Ho han fet en un moment de rentrée política, amb el pacte de govern a la Generalitat de Catalunya entre ERC i JxCat encara en negociacions per començar la legislatura. Aprofitant l’avinentesa, els col·legis d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, d’Economistes i d’Advocacia han presentat 12 propostes per unes “administracions sensibles, eficients i competitives”.

Les tres agrupacions han creat un grup de treball en què s’han discutit opcions de futur per convertir l’administració en una eina més eficient. L’objectiu és “reflexionar, debatre i construir propostes al voltant de la millora dels processos de presa de decisió a les administracions públiques”. A més, consideren que “cal un marc institucional i jurídic que afavoreixi l’interès general i uns professionals de l’administració capaços d’implementar les
reformes que permetin millorar ràpidament la qualitat” de les administracions.

“Ens trobem en un moment decisiu en el camí de poder equiparar-nos als països més avançats d’Europa. El pla de reconstrucció econòmica postcovid pactat pels països membres de la Unió Europea, implementats en els Fons Next Generation EU, mobilitzarà un volum de recursos sense precedents a Europa”, ressalten.

Així, posen en relleu 12 punts d’interès respecte de les institucions i els seus professionals per destacar oporunitats de millora. En primer lloc, constaten que “la qualitat de les administracions públiques catalanes és relativament baixa, amb relació a la resta d’Europa”. Seguidament, remarquen que “no és suficient amb el compromís social: l’activitat política és una activitat molt complicada que requereix sensibilitat i coneixement”.

“La separació creixent entre els discursos polítics i els problemes socials concrets contrasta amb la velocitat de les empreses a l’hora de reinventar-se”, apunten també. Amb tot, plantegen un debat sobre com renovar i reinventar l’administració de cara al futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa