Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els CDR llancen globus amb pintura contra Interior i demanen la dimissió de Buch
  • CA

Barcelona ha tancat en el vuitè dies de mobilitzacions per la sentència de l’1-O. Unes 2.700 persones s’han concentrat al voltant de la conselleria d’Interior per llançar globus plens de pintura i demanar la dimissió del conseller Miquel Buch per les càrregues i les detencions que s’han produït durant aquests últims dies. La convocatòria l’havia liderat el compte CDR Catalunya, que havia animat a celebrar una “festa de globus”.

Mentre ha durat la pluja de globus i ous, la policia s’ha mantingut desapareguda del front. També estan aparcades lluny la majoria de vehicles dels antiavalots dels Mossos. Així, una de les furgonetes, situada molt més a prop del tancat que protegeix la conselleria, ha fet d’esponja de quasi la totalitat dels impactes. La policia catalana ha intentat evitar qualsevol provocació –i de retruc tacar-se– i s’ha mantingut a dins dels vehicles.

La trampa del Fairy

Una manifestant que s’ha cobert el rostre amb un casc de moto ha ruixat el paviment del perímetre policial amb Fairy. Després del llançament de globus amb pintura, la dona ha començat a ruixar la zona de davant de les tanques disposades per protegir la conselleria de l’Interior.

Els manifestants ensenyen el cul

Alguns dels manifestants també s’han sumat a una proposta que es va iniciar a les xarxes i que va agafar força de cara a la convocatòria d’aquest vespre: fer ‘calbs’. És a dir, ensenyar el cul en símbol de protesta. Ho han fet uns quants assistents a la crida dels CDR en un moviment espontani.

Aprofitant l’avinentesa dels globus i els llançaments múltiples, alguns s’han sumat canviant la munició de colors per ous. Els manifestants ocupen tota la franja de passeig de Sant Joan entre Diputació i Consell de Cent. Tant al davant de la conselleria d’Interior, situada a l’altura de Diputació, com a les part de baix del passeig, a la plaça Tetuan, hi ha un fort dispositiu policial d’una desena de furgonetes antiavalot a cada punt.

Tot i que el públic que hi ha assistit barreja totes les franges d’edat, especialment a la part més allunyada de l’edifici d’Interior, les primeres línies les ocupa majoritàriament el jovent. Alguns han portat paraigua. Pot servir tant pel possible xafac que amenaça Barcelona com per la pluja de pintura promesa pels CDR.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa