Els Mossos blinden les seus de Cs i PP a Barcelona per la castanyada dels CDR

Els manifestants convocats pels CDR per celebrar una “castanyada contra Espanya” s’han trobat que els Mossos d’Esquadra havien blindat les seus de Cs i del PP a Barcelona, que eren l’objectiu de la concentració. Tant a la seu de Cs a Barcelona, a Balmes amb Granada del Penedès, com a la del PP, al carrer Compte Urgell, els Mossos preparat un cordó policial amb diverses dotacions dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). 

Només arribar a la seu dels populars, alguns manifestants han llançat castanyes contra l’edifici i han tornat a acusar als periodistes que treballen per mitjans de comunicació estatals de ser uns manipuladors. Tot i que la capçalera de la manifestació ha intentat que la gent marxés de la seu després de fer-hi acte de presència, el gruix dels concentrats ha decidido intensificar la protesta. La policia no ha fet cap actuació tot i els llançaments.

Un dels crits més repetits davant l’edifici del partit taronja és “Catalunya antifeixista”. També han protestat contra la presència dels Mossos a la seu de Ciutadans. Els han recodat que qui va ser el seu conseller, Joaquim Forn, està a la presó. “Aquest edifici serà una biblioteca” i “¿Dónde está la farlopa?”, cridaven els manifestants. També s’han produit alguns llançaments de castanyes contra l’edifici.

Un dels assistents habituals a les convocatòries dels CDR ha llançat arròs davant de la línia policial, fent veure que són unes gallines, mentre la resta cridaven “tites, tites!”

Un cop acabada la protesta a les seus dels dos partits, la marxa ha continuat cap a la plaça Universitat per ajuntar-se amb els estudiants que hi acampen de manera indefinida per protestar contra la sentència. De camí al centre, un conductor ha insultat els manifestants i aquests han respost llançant dos ous al cotxe. Els fets han passat al carrer Comte Urgell a l’altura de Consell de Cent. Han començat quan un home ha sortit del seu cotxe i ha començat a increpar la riuada de gent que li passava pel costat.

Els ha arribat a anomenar “fills de puta”, així com també ha cridat “visca Catalunya”. Algú entre els manifestants ha llançat un ou contra el cotxe i això encara ha indignat més el conductor. Finalment, després d’haver escoltat com el clam de la protesta deia “fora feixistes dels nostres barris”, l’home alterat ha tornat a entrar al vehicle i ha marxat.

Crits de “llibertat presos polítics”

Una estona abans, unes 300 persones s’havien trobat als Jardinets de Gràcia amb la intenció d’iniciar una marxa que arribi a les seus del PP i Ciutadans. La crida havia estat promoguda per CDR Catalunya amb el lema “qui sembra la misèria recull castanyes”. Quan passava mitja hora de l’hora de trobada, els manifestants han començat una marxa per l’avinguda Diagonal en direcció a la plaça Francesc Macià.

El rumor que hi havia als Jardinets de Gràcia s’ha transformat en crits enèrgica durant la caminada. El més repetit: “preses polítiques, llibertat”. La concentració, menys nombrosa que en altres ocasions, vol seguir denunciant la indignació per la sentència del judici de l’1-O, així com per la repressió posterior a la decisió del Tribunal Suprem.

La divisió de les mobilitzacions d’aquest vespre, però, ha jugat en contra d’aquesta convocatòria. Bona part del múscul del carrer s’ha desplaçat fins a Viladecans per espatllar la visita del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Una altra part, a més, ha de quedar-se cuidant l’acampada instal·lada a la plaça Universitat.

 

Comentaris

    Visca Estat Català Octubre 30, 2019 | 23:44
    Així és com fan les coses, no pas repartint lliris. Orgullós del meu poble.

Nou comentari

Més notícies

“Qui sembra misèria recull castanyes”: el nou acte dels CDR “contra Espanya”

Els comitès convoquen una protesta a les 19 hores als jardinets de Gràcia

L’Estació de Sants, bloquejada per una nova protesta dels CDR

La policia havia restringit l'accés a dues úniques portes per impedir l'entrada dels manifestants, el que ha acabat resultant molt útil per noquejar l'estació amb menys gent que altres protestes