Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CDR, ANC i Òmnium convoquen protestes a tocar del Parlament durant el ple extraordinari
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), els CDR i Òmnium Cultural hi estan d’acord: han cridat a mobilitzar-se davant del Parlament de Catalunya, minuts abans que s’inicïi el ple extraordinari convocat després de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, segons la Junta Electoral Central (JEC). Ahir a la nit, l’entitat dirigida per Elisenda Paluzie ja va anunciar una convocatòria per “defensar la presidència”. Avui, a més, una crida liderada per CDR Barcelonès ha fet circular a les xarxes el cartell d’una nova convocatòria situada al Parc de la Ciutadella a la mateixa hora –dos quarts de cinc– que l’ANC i Òmnium havien citat la gent al passeig Lluís Companys, ben a prop de la cambra catalana.

Els Mossos d’Esquadra, com a resposta a les convocatòries, s’han mobilitzat i han disposat tot un perímetre de tanques al voltant del Parc de la Ciutadella, segons han denunciat diversos usuaris a les xarxes socials.

“Sense justícia no hi ha pau”, clama el lema dels CDR, que hauran de refer el punt de trobada. Agrupacions barcelonines dels Comitès de Defensa de la República ja han confirmat que hi aniran, com els de les Corts o Nou Barris. 

 

La convocatòria de l’Assemblea s’havia centrat en reclamar, a més, “la defensa de la sobirania del Parlament”. Una crida que ve precedida per l’acció de resposta que ja va donar ahir l’ANC a la plaça Sant Jaume, que va acabar entrant al Palau de la Generalitat i despenjant per moments la bandera espanyola. 

Per últim, el text d’Òmnium Cultural fa referència a que “els poders de l’Estat no poden inhabilitat la democràcia” i criden a “fer costat” a Torra.

 

Més notícies
Bandera espanyola d’anada i tornada al Palau de la Generalitat
Notícia: Bandera espanyola d’anada i tornada al Palau de la Generalitat
Comparteix
Ha sigut retirada i torna a hissar amb pocs minuts de diferència durant la protesta per la inhabilitació de Torra
Mossos per la Constitució s’atribueixen el retorn de la bandera espanyola de Palau
Notícia: Mossos per la Constitució s’atribueixen el retorn de la bandera espanyola de Palau
Comparteix
Fonts oficials de la policia catalana no aclareixen qui va tornar a penjar la 'rojigualda' i mantenen sense confirmar la reivindicació de l'associació de policies constitucionalista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa