Catalunya, Altsasu, el Caixmir i Hondures: quatre lluites simultànies a la plaça Catalunya

La plaça Catalunya de Barcelona ha sigut aquest dissabte a la tarda la plaça de la llibertat o de la reivindicació de les llibertats: concretament, de quatre llibertats. Centenars d’independentistes catalans, convocats per la CUP, els CDR i diverses entitats, s’hi han concentrat per reclamar la llibertat dels nois d’Altsasu (Navarra) que avui feia mil dies que estan empresonats per una baralla en un bar que l’Audiència Nacional va voler classificar com a terrorisme, tot i que la sentència finalment va excloure aquest delicte.

A part de reclamar la llibertat per als navarresos, els manifestants anaven equipats amb estelades i pancartes que recordaven Jordi Cuixart i altres independentistes catalans també empresonats i en algunes s’hi llegia el “ho tornarem a fer” del president d’Òmnium Cultural. 

Però al costat mateix, exactament en el mateix moment, hi havia una concentració d’hondurenys que protestaven contra el règim del president Juan Orlando Hernández (JOH), al qual reclamaven que dimiteixi amb crits de “fuera JOH”. 

De fet, els hondurenys han deixat el micròfon als catalans perquè una portaveu de la protesta es pogués adreçar als manifestants i indicar-los que després de la concentració farien una marxa per la Via Laietana.

I a l’altra banda de la plaça Catalunya, també simultàniament, un altre grup protestava per la revocació de l’autonoamia del Caixmir anunciada pel govern de l’Índia, que ha portat protesta i centenars de detencions.

Protesta en defensa de l'autonomia del Caixmir a la plaça Catalunya / S.B.

Protesta en defensa de l’autonomia del Caixmir a la plaça Catalunya / S.B.

De la plaça Catalunya, la concentració més nombrosa, la que donava suport als nois d’Altsasu, s’ha desplaçat després pel carrer Fontanella cap a la Via Laietana i ha acabat passant per davant de la Prefectura de la Policia Nacional a Catalunya.

 

Comentaris

    Ramon Agost 11, 2019 | 09:15
    Així només s'empetiteix la base i es fa impossible del tot la llibertat de Catalunya. Associar la llibertat de Catalunya a qualswvol altra "causa" és dolent per la llibertat de Catalunya. Més encara quan la dita "causa" també és de sobirania.

Nou comentari