Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cara a cara entre Colau i Mas en 10 frases
  • CA

Era la primera vegada que l’alcaldessa Ada Colau i el president Artur Mas es trobaven, cara a cara, en un programa televisiu i el contingut de les seves intervencions ha deixat clar que tenien material guardat per dir-se l’un a l’altre des de fa anys –i mandats, i legislatures. El duel dialèctic s’ha pogut veure, finalment, gràcies al programa Quatre gats emès a TV3, que els ha citat amb l’anàlisi de la crisi econòmica del 2008 com a teló de fons. Tanmateix, sovint, l’excusa econòmica sortia d’escena ràpidament i apareixien, per contra, retrets d’un ampli record polític. Des del desallotjament de plaça Catalunya durant el 15M fins a la investidura de Colau gràcies als vots favorables del grup de Manuel Valls. Repassem 10 intervencions del debat entre aqueses dues personalitats polítiques. 

Ada Colau

“Gràcies a la ciutadania, el 15M, i els moviments com la PAH es va començar a assenyalar els responsables [de la crisi]. Per tant, els responsables es podien veure si es volien veure”

“Vostès eren connivents amb un poder immobiliari que anava pels platós de televisió com si fossin governants, que tenien tracte de primer nivell”

“No tot es resol amb referèndums, però el tema de fons és que cal més participació ciutadana en el sistema democràtic em sembla que és evident”

“A plaça Catalunya quan ens van desallotjar no hi havia violència, hi havia gent seguda a terra. La senyora Esther Quintana no estava fent cap violència i vostès van justificar que perdés l’ull. I quan, gràcies a la pressió social, el conseller va presentar la dimissió vostè no l’hi va acceptar i va seguir defensant que es fessin servir les bales de goma”

“Que vostè posés un conseller a la Sanitat, per les retallades, que venia del sector privat, el senyor Boi Ruiz, i que recomanés explícitament a la població que es passessin a una mútua privada, això, és profundament ideològic. Aquí es veu la diferència d’una visió d’esquerres o de dretes”

Artur Mas

“La gran bombolla immobiliària es provoca a Espanya amb un govern socialista a Madrid i amb un tripartit d’esquerres a Catalunya. La bombolla immobiliària es crea el 2004, el 2005, el 2006, el 2007 i esclata el 2008. Qui governava a Espanya? Qui governava a Catalunya?”

“Vostè és alcaldessa amb el vots de Manuel Valls. Tinc vídeos en què diu “de cap manera acceptaré el suport d’aquesta persona” i resulta que avui és alcaldessa per això”

“Prefereixo un país reivindicatiu, empipat i exigent que no un país passota o adormit”

“No li vaig acceptar la dimissió al conseller [Felip] Puig perquè considero que, en tota la seva gestió, va ser un conseller que va actuar correctament”

“Vostès critiquen el senyor Zapatero, però després governen en coalició amb els socialistes a Madrid i a Barcelona. Els seus socis són els socialistes. Són aquests els que feien polítiques que ideològicament estan a les antípodes del que vostè defensa”

Més notícies
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / E.P
Colau crida a la calma i demana frenar rumors sobre el MWC
Notícia: Colau crida a la calma i demana frenar rumors sobre el MWC
Comparteix
L'alcaldessa es remet a les autoritats sanitàries i assegura que no hi ha indicis de perill
Colau: “No veiem Valls habitualment per l’Ajuntament”
Notícia: Colau: “No veiem Valls habitualment per l’Ajuntament”
Comparteix
L’alcaldessa qüestiona a Torra que calgui cap mediador perquè "l'Estat ja dialoga"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa