Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canvi de lloc sorpresa dels concerts del Tsunami Democràtic i de la protesta dels CDR
  • CA

El Tsunami Democràtic ha canviat sobtadament el lloc de convocatòria a Barcelona de la jornada de concerts i poesia que havia convocat aquest dissabte a la tarda, desafiant la jornada de reflexió electoral. En comptes de plaça Catalunya, com va anunciar fa dies, ha avisat aquest matí per Telegram que la cita serà a plaça Universitat i demana voluntaris per ajudar a muntar escenaris a partir de les 11h.

A la plaça Universitat hi ha precisament l’acampada juvenil, que just la nit anterior debatia intensament sobre la seva continuïtat. A més la plaça Catalunya, que previsiblement s’hagués omplert de públic intergeneracional, està molt a prop de la plaça Urquinaona i la crida dels CDR d’aquest vespre fa témer una nova nit d’aldarulls a les immediacions d’Urquinaona i Via Laietana.

Poques hores més tard, però, els CDR també han mogut el seu punt de trobada. En lloc de quedar a passeig de Gràcia amb ronda Sant Pere –una de les cantonades de plaça Catalunya– com preveien originalment, ara criden a concentrar-se a la plaça Universitat amb el carrer Pelai.

La Junta Electoral finalment no ha prohibit les activitats culturals anunciades pel Tsunami però ha demanat a la Generalitat que controli l’ordre públic. “Hem desbordat la Junta Electoral Central amb centenars d’actes i ara no és capaç d’evitar-los. Us proposem un nou repte: ajudar l’Estat a saber que Tsunami és tothom”, replica el missatge difós pel col·lectiu anònim.

Muntatge col·lectiu de l’escenari

Un centenar de persones han respost a la crida i aquest dissabte al migdia s’ha començat ja a muntar l’escenari, els altaveus i els llums per a les actuacions de diverses bandes musicals durant la tarda. Està situat davant l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) i el col·lectiu anònim insisteix en demanar més gent que hi vagi per protegir el material abans dels concerts. Tenen a pocs metres de l’acampada juvenil, que ha patit un cisma intern i inicia una segona vida entre retrets creuats. 

Els músics arriben a partir de les 14:45h i faran assajos i proves de so abans de l’inici de l’acte, previst per les 16 hores. Portaria per títol “Gran assaig general per a la reflexió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa