Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canvi d’etapa crític a Betevé abans de l’estiu
  • CA

La televisió municipal Betevé arriba a un moment crucial aquest final de primavera. Entre maig i juliol venç el mandat de l’actual consell d’administració i del director, Sergi Vicente, amb el repte d’aprovar un nou contracte programa 2020-2023 que permeti sortir de l’atzucac financer en què es troba el mitjà. El govern municipal s’ha compromès a fer properament una injecció extra de 7,7 milions d’euros per eixugar les pèrdues amb què va tancar l’exercici 2019. 

En una compareixença a la comissió municipal de Presidència, a petició d’ERC, la regidora Montse Ballarín ha detallat la preocupant situació de Betevé i ha demanat complicitat a l’oposició. Ha explicat que el govern va demanar el 5 de març al Consell d’Administració un nou contracte-programa per aquest mandat que se cenyís als 17,5 milions d’euros de pressupost per 2020 aprovat al plenari de gener. 

L’òrgan els va entregar una proposta el 29 de març, que segons Ballarín ara s’haurà de “treballar” per poder aprovar-la. La crisi del coronavirus, a més, canviarà algunes previsions. Caldrà fer-hi correccions perquè hi persisteix el desequilibri pressupostari i la falta d’audiència, ha donat a entendre la regidora, que d’altra banda ha lloat la independència política de Betevé i la qualitat informativa.  

Gemma Sendra (ERC) ha advertit que si ara els grups polítics han de proposar nous noms pel consell d’administració, cal saber abans “a quin model de mitjà s’enfronten” els nous responsables. “Amb l’estructura actual més del 80% dels ingressos van a cobrir nòmines i això impedeix incrementar la capacitat de producció futura”, ha reflexionat. Ferran Mascarell (JxCat) ha destacat el “problema de la internalització”, després que treballadors de programes i districtes hagin vist reconegut als jutjats el seu dret a incorporar-se a la plantilla directa de Betevé i per tant cobrar un sou més alt.

Paco Sierra (Cs) ha criticat la supressió el passat mandat del programa de debats La Rambla, que tenia un bon share d’audiència, o la pèrdua de Telemonegal, d’informatius especialitzats i dels debats de portaveus polítics un cop per trimestre. Bou (PP) ha defensat que el concert als balcons el podria haver fet Betevé “i més barat”, mentre que Manuel Valls (BpC) ha demanat conèixer el detall d’audiències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa