Joan Canadell és un dels pocs noms de l’independentisme que s’ha apuntat una victòria. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb Eines de País, va donar la campanada en les eleccions de l’entitat en arrasar a les candidatures de l’establishment. Ara podria fer el salt a la política. Junts per Catalunya l’ha festejat per d’una manera o altra portar el seu projecte a la via política. Ja hi han hagut converses tant per integrar-se al Govern com en els primers llocs d’una candidatura en les properes eleccions al Parlament.

Fonts de l’entorn del president de la Cambra, de la direcció de JxCAT i de Waterloo admeten que “hi han hagut converses” amb “dues opcions” que poden ser “complementàries”. En primer terme, els junters voldrien que el president Quim Torra l’integrés al Consell Executiu de la Generalitat pensant en un Govern post Covid-19. “No seria necessàriament com a conseller, també se sospesa la idea que s’integrés com un comissionat especial per la recuperació econòmica”, detallen les mateixes fonts. De fet, seria com la figura que el president Artur Mas va crear per a Carles Viver Pi i Sunyer, com a Comissionat per a la Transició Nacional l’any 2015.

Aquesta opció, però, hauria de ser compatible amb l’any de presidència de la Cambra que encara li queda a l’empresari. De tota manera, des de l’entorn de Canadell recorden que podria exercir totes dues funcions, “com passa en algun país europeu on el president de les cambres de comerç assumeix ministeris com el d’Indústria”. Ni Canadell ni el seu entorn no es fan els estrets davant d’aquesta opció “sempre i quan fos per anar a fer feina al Govern”. “Canadell podria aportar perquè ve del món de l’empresa, tot i que sovint aquest món topa amb el de la política”, destaquen.

La segona possibilitat és la d’incorporar-se en els primers llocs d’una virtual llista de JxCat per a les properes eleccions al Parlament. És una decisió que depèn en part del calendari perquè Canadell vol mantenir el compromís de la Carta i acabar el mandat d’aquí un any. Ara bé, Canadell ha deixat clar que “si fa el pas, el farà si constata unitat estratègica dels partits independentistes”. “El president de la Cambra no s’integrarà en una llista per rascar dos escons a l’altra llista independentista”, apunten des del seu entorn. De moment, tot són converses que es van encaminant mentre des de Palau calculen quina serà la data electoral.

Més notícies
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, en imatge d'arxiu / Jordi Play
Canadell descarta presentar-se a les primàries de JxCat per a les eleccions catalanes
Notícia: Canadell descarta presentar-se a les primàries de JxCat per a les eleccions catalanes
Comparteix
El president de la Cambra de Comerç vol esgotar el seu mandat al capdavant de l'ens i del Consell de Cambres de Catalunya
El president de la Cambra de Comerç i de Turisme de Barcelona, Joan Canadell / ACN
Canadell, sobre la taula de diàleg: “No hi ha cap voluntat per part del govern espanyol”
Notícia: Canadell, sobre la taula de diàleg: “No hi ha cap voluntat per part del govern espanyol”
Comparteix
El president de la Cambra es mostra contrari a unes eleccions ara: "No ens podem permetre tres mesos d'aturada política"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa