Buch planteja ordres d’allunyament per a lladres per acabar amb la sensació d'”impunitat”

Aposta per mesures judicials que allunyin els delinqüents de les zones on roben

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha situat com a prioritat en la lluita contra la delinqüència a Barcelona revertir la sensació d'”impunitat” que tenen els lladres. Buch ha lamentat que la majoria dels responsables de robatoris amb violència –concretament el 90%– no ingressen a presó preventiva i segueixen delinquint. Per evitar aquesta situació, el conseller ha plantejat ordres d’allunyament d’algunes zones de la ciutat, com en el cas dels carteristes al metro. “Com a mínim se’ls hi posa difícil”, ha dit en una entrevista a El Món a Rac1

El dirigent de JxCat ha negat que el debat sobre la reforma del Codi Penal per poder empresonar lladres reincidents s’hagi encetat “en calent”, ja que fa temps que està sobre la taula. Buch, però, ha destacat la importància de lluitar contra la idea d’impunitat d’alguns delinqüents. El conseller ha apostat per la prevenció policial, complementada per “acompanyament social”; l’educació i la inserció en el mercat laboral i “lligar l’activitat policial amb la judicial”. 

Respecte a les declaracions en què va afirmar que els manters són un problema de seguretat perquè els compradors “es distreuen” quan miren les mantes, ha reconegut que no va estar “del tot encertat”. Tot i així, ha negat que assenyalés els venedors de top manta com a responsables de la inseguretat. “Cal actuar davant el top manta perquè és una activitat il·legal”, ha insistit.

Més informació

Comentaris

  Bo, es una idea 26/08/2019 10:37 am
  que pot donar resultats positius, pero també lladres reincidents en situació ilegal o de altres paisos de la UE expulsió, aqui es ve a treballar, lladres ja ho som nosaltres prou.
  pirulo 26/08/2019 12:30 pm
  Dissolució del Cos de Mossos D'Esquadra, ja que no serveixen només per pegar a manifestants independentistes, i al l'Umbrera de Buch dimissió per inútil.
  Isabel C. 26/08/2019 3:41 pm
  És clar, perquè els lladres seran tan considerats que compliran aquestes prohibicions d'acostar-se a un determinat lloc... Igual que compleixen les ordres d'expulsió, que al cap d'una setmana ja tornen a entrar a l'Estat per on sigui i d'allà cap a Barcelona, que és gratis.
  LLARENA dPENA 26/08/2019 7:37 pm
  Ben lluny, si. Molt ¡¡¡ Peró el primere que s'hauria de fer fora és aquest home, el pitjor conseller que ha tingut la GENE, des que existeix.
  Abenb 27/08/2019 1:20 pm
  D'això se'n diu escampar el problema i treure's les puces del damunt. I és evident que, qui delinqueix, és impune

Nou comentari