Buch avisa que si no arribés l’autocrítica als Mossos es veuria “obligat a dimitir”

El conseller d'Interior ha destacat que "hi ha qui hauria preferit" que s'apliqués la Llei de Seguretat Nacional, però que ell no ho podia permetre

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha mostrat convençut que el cos de Mossos d’Esquadra farà autocrítica sobre les actuacions per reprimir les protestes posteriors a la sentència dels líders independentistes. De fet, ha expressat que “en el cas que aquesta autocrítica no arribés, em veuria obligat a dimitir”. Ho ha dit en una entrevista a La Vanguàrdia. El conseller també ha reconegut que hi ha imatges d’accions de la policia catalana d’aquests últims dies que l’han “interpel·lat directament”. Tot i així, assegura que a ell li correspon “no conèixer només aquella seqüència, sinó el tot”. 

També ha indicat que “hi ha qui hauria preferit” que s’apliqués la Llei de Seguretat Nacional: “Però jo no puc permetre-ho”. A l’entrevista, a més, Buch ha defensat que la seva obligació és demostrar “voluntat d’autogovern i responsabilitat política”, ja que considera per a ser un Estat cal tenir seguretat.

Buch ha reclamat que el cos no estigui sota el focus polític, en ser preguntat per una possible comissió de recerca al Parlament sobre els disturbis després de la sentència, i ha afegit que no té inconvenient a anar a la Cambra a donar explicacions, però “que no es converteixi en un xou”.

El conseller ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “en algun moment pot haver mostrat dubtes sobre actuacions concretes” dels Mossos, i ha descartat que qüestioni el treball del cos.

Més informació

Comentaris

    Si no vol perjudicar la campanya de JuntsXCat 27/10/2019 7:20 pm
    Que ni si pensi gaire.

Nou comentari