Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch avisa que si no arribés l’autocrítica als Mossos es veuria “obligat a dimitir”
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha mostrat convençut que el cos de Mossos d’Esquadra farà autocrítica sobre les actuacions per reprimir les protestes posteriors a la sentència dels líders independentistes. De fet, ha expressat que “en el cas que aquesta autocrítica no arribés, em veuria obligat a dimitir”. Ho ha dit en una entrevista a La Vanguàrdia. El conseller també ha reconegut que hi ha imatges d’accions de la policia catalana d’aquests últims dies que l’han “interpel·lat directament”. Tot i així, assegura que a ell li correspon “no conèixer només aquella seqüència, sinó el tot”. 

També ha indicat que “hi ha qui hauria preferit” que s’apliqués la Llei de Seguretat Nacional: “Però jo no puc permetre-ho”. A l’entrevista, a més, Buch ha defensat que la seva obligació és demostrar “voluntat d’autogovern i responsabilitat política”, ja que considera per a ser un Estat cal tenir seguretat.

Buch ha reclamat que el cos no estigui sota el focus polític, en ser preguntat per una possible comissió de recerca al Parlament sobre els disturbis després de la sentència, i ha afegit que no té inconvenient a anar a la Cambra a donar explicacions, però “que no es converteixi en un xou”.

El conseller ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “en algun moment pot haver mostrat dubtes sobre actuacions concretes” dels Mossos, i ha descartat que qüestioni el treball del cos.

Més notícies
Torna la batalla campal a Barcelona després d’una setmana de treva
Notícia: Torna la batalla campal a Barcelona després d’una setmana de treva
Comparteix
Els incidents han començat passades les nou del vespre, després de dues hores de tensió a la Via Laietana
77 detinguts han passat pels jutjats de Barcelona per les protestes de la sentència
Notícia: 77 detinguts han passat pels jutjats de Barcelona per les protestes de la sentència
Comparteix
A tot Catalunya s'han arrestat 133 adults i 15 menors d'edats | Els tribunals de la capital han dictat 16 empresonaments provisionals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Si no vol perjudicar la campanya de JuntsXCat a octubre 27, 2019 | 19:20
    Si no vol perjudicar la campanya de JuntsXCat octubre 27, 2019 | 19:20
    Que ni si pensi gaire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa