Bou titlla l’independentisme de “nacionalisme colonitzador” com “el de Hitler”

El candidat del PP ha defensat Cayetana Álvarez de Toledo dient que "ha vingut a interessar-se per Barcelona"

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha definit l’independentisme com un “nacionalisme totalitari i colonitzador” i l’ha comparat amb el règim d’Adolf Hitler. “Més que estimar-se a ell, odia els altres”, ha dit, tot afegint que “un altre exemple de nacionalisme colonitzador era el partit nacionalsocialista obrer de Hitler”, ha deixat anar el candidat i ha recollit l’Agència Catalana de Noticies. També ha marcat la diferència del seu sentiment espanyol amb el dels independentistes per Catalunya. “Són nacionalistes i no patriotes”, ha remarcat, “els patriotes som nosaltres”. 

El candidat també ha fet gala de la seva ascendència catalana i s’ha reivindicat com a “català de pota negra”, tot i que ha matisat que li importa “ben poc”. “Sóc català de cap a peus, però espanyol pels quatre costats”, s’ha definit Bou.

També ha sortit en defensa de Cayetana Álvarez de Toledo després del seu paper a Catalunya durant la campanya electoral a les eleccions estatals. “Una mica de respecte, ens pot agradar o no, però ha vingut a interessar-se per Catalunya i per Barcelona. I la fem fora? Malament!”, ha arribat a dir en una trobada al domicili d’uns veïns de Nou Barris. També ha recordat l’incident d’Álvarez de Toledo a la UAB, quan va patir un acte de boicot –i que va fer-se viral per la salutació feixista d’un simpatitzant del qual finalment el PP es va desvincular–. “Jo he estat amb ella a la UAB, i li van clavar garrotades per darrere. Li van quedar blaus a l’esquena, empentes i escopinades”, ha criticat. 

 

Després de recordar els episodis més crus de la candidata al Congrés, de qui ha aconsiderat que hagués podria ser vicepresidenta del govern o alcaldessa de Madrid, s’ha centrat en la vida dels seus amfitrions. La Neus, propietària del pis, li ha explicat que li preocupen els “okupes, les drogues, la prostitució i les baralles amb armes” a prop de casa seva. En aquest sentit, Bou ha apostat per un reforçament de la Guàrdia Urbana, una de les mesures estrella de la campanya, i per una “despolitització” dels Mossos d’Esquadra, que ha denunciat que té els comandaments “centrats en el procés”.​

 

Més informació

Nou comentari