Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Espectacular blindatge de la conselleria d’Interior per una protesta de Pícnic per la República

Un fortíssim dispositiu dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, amb desenes de tanques, talla el carrer Diputació del passeig de Sant Joan fins a Bailèn aquest divendres al vespre. També bloqueja la vorera del passeig de Sant Joan gairebé fins a Consell de Cent. Vianants i vehicles se sorprenen i han de variar els seus trajectes. A més, la Guàrdia Urbana ha interromput la circulació de cotxes –deixen passar patinets, bicis i motos– entre paseig Sant Joan i Roger de Flor.

Tot plegat per blindar la cantonada on hi ha la conselleia d’Interior de cara a una protesta anunciada per Pícnic per la República. Els potencials manifestants no han passat d’un grup que s’ho mirava des de l’altra vorera, però la seu del departament de Miquel Buch ha quedat blindada com si s’esperessin les barricades del 18-O a la plaça Urquinaona. 

Vint minuts després de l’hora de la cita, en vista de l’escassa afluència, el col·lectiu ha optat per cancel·lar la convocatòria. “No som prous”, han reconegut a les seves xarxes social. “L’acció prevista per avui només és possible amb certa seguretat si sumem un grup considerable. Farem autocrítica i analitzarem millor les properes accions”, han promès.

Havia fet una crida a través de Telegram i Twitter per llançar escombraries contra la seu de la Generalitat de Catalunya, versionant la seva pròpia protesta del passat 20 d’octubre davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona. L’objectiu aquest cop era protestar contra la “repressió” i la “persecució política” dels Mossos d’Esquadra a les protestes independentistes de les últimes setmanes, com el tall de la Meridiana. El col·lectiu vol pressionar al Govern català perquè avanci cap a la independència i reclama que “qui no estigui per la feina, que plegui, començant pel conseller Buch”. El conseller, de fet, està en aquests moments força lluny de la seu de la conselleria, presidint la Junta de Seguretat de Manresa. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: QUE BOOO a desembre 14, 2019 | 01:13
    QUE BOOO desembre 14, 2019 | 01:13
    Momes ho tenim que dir per Telegram, i ells ens fan la feina, gràcies Buch, el pagafantes del regim

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa