Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona se suma a la convocatòria global de protestes per la llibertat d’Assange
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ​​ha afegit Barcelona a les altres convocatòries de tot el món per exigir la llibertat del fundador de Wikileaks, Julian Assange. Segons ha informat l’entitat aquest dissabte en un comunicat, la concentració tindrà lloc dilluns a les 19.30 hores a la plaça Universitat, el mateix dia que comença a Londres la vista per decidir sobre la seva extradició, que el portaria a ser jutjat als Estats Units, on podria ser condemnat a 175 anys de presó.

L’emplaçament s’ha escollit perquè el 2017, després que Assange mostrés suport al dret d’autodeterminació de Catalunya, intervingués en una videoconferència organitzada per l’agrupació Universitats per la República. Durant la protesta de dilluns, a més de mostrar l’oposició a l’extradició d’Assange i el suport al periodisme, també s’agrairà la seva postura favorable a l’autodeterminació de Catalunya.

A la convocatòria de l’ANC s’han sumat Anonymous Catalonia, JxCat, ERC, la CUP, Demòcrates de Catalunya, el Partit Pirata, Primàries Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i els Armilles Grogues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa