Barcelona reprova a la Secretària d’Estat de l’España Global, Irene Lozano

Amb els vots de PDECat, ERC i CUP i l'abstenció de BComú, s'ha aprovat una moció que censura a l'exdiputada d'UPyD i demana trencar-hi relacions

L’Ajuntament de Barcelona ha reprovat aquest dimecres a la Secretària d’Estat de l’España Global, Irene Lozano, per les acusacions públiques contra els presos polítics i la inclusió no autoritzada del logotip municipal en els vídeos promocionals que ha llançat el govern espanyol per contrarestar el ressò internacional del judici de l’1 d’Octubre. A petició d’ERC i amb els vots a favor de PDECat, ERC i CUP i l’abstenció de BComú, la comissió de Presidència ha aprovat una moció que censura a Lozano i a España Global i demana trencar relacions amb la secretaria d’Estat.

La deliberació ha agitat la comissió i els regidors s’ha dividit en dos clars blocs amb retrets mutus entre independentistes i unionistes. ERC li ha retret a BComú la seva abstenció, que el regidor de Presidència, Eloi Badia, ha justificat per intranscendència. “No tenim poders màgics per marxar d’un lloc on no hi érem i trencar unes relacions que no teníem”, li ha respost. “L’únic conveni vigent és el de 2012 amb Marca España, que va firmar l’exalcalde Xavier Trias”, ha criticat. “No valorem la iniciativa perquè nosaltres per sort com a ciutat tenim una marca fortíssima i interessantíssima”, ha afegit el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez.

El PP i Cs han carregat contra la utilització de la façana municipal i del Saló de Cent per expressar suport als líders sobiranistes encausats. “This is the real Spain!”, ha exclamat en anglès Alberto Villagrasa (PP) sobre el contingut dels vídeos. Per contra, ERC i PDECat han defensat la manca de qualitat democràtica a Espanya, han reiterat el suport als presos polítics jutjats i han subratllat el perfil unionista de Lozano, de qui han resaltat que és exdiputada del partit dretà UPyD.

Més informació

Nou comentari