Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reprova a la Secretària d’Estat de l’España Global, Irene Lozano
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha reprovat aquest dimecres a la Secretària d’Estat de l’España Global, Irene Lozano, per les acusacions públiques contra els presos polítics i la inclusió no autoritzada del logotip municipal en els vídeos promocionals que ha llançat el govern espanyol per contrarestar el ressò internacional del judici de l’1 d’Octubre. A petició d’ERC i amb els vots a favor de PDECat, ERC i CUP i l’abstenció de BComú, la comissió de Presidència ha aprovat una moció que censura a Lozano i a España Global i demana trencar relacions amb la secretaria d’Estat.

La deliberació ha agitat la comissió i els regidors s’ha dividit en dos clars blocs amb retrets mutus entre independentistes i unionistes. ERC li ha retret a BComú la seva abstenció, que el regidor de Presidència, Eloi Badia, ha justificat per intranscendència. “No tenim poders màgics per marxar d’un lloc on no hi érem i trencar unes relacions que no teníem”, li ha respost. “L’únic conveni vigent és el de 2012 amb Marca España, que va firmar l’exalcalde Xavier Trias”, ha criticat. “No valorem la iniciativa perquè nosaltres per sort com a ciutat tenim una marca fortíssima i interessantíssima”, ha afegit el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez.

El PP i Cs han carregat contra la utilització de la façana municipal i del Saló de Cent per expressar suport als líders sobiranistes encausats. “This is the real Spain!”, ha exclamat en anglès Alberto Villagrasa (PP) sobre el contingut dels vídeos. Per contra, ERC i PDECat han defensat la manca de qualitat democràtica a Espanya, han reiterat el suport als presos polítics jutjats i han subratllat el perfil unionista de Lozano, de qui han resaltat que és exdiputada del partit dretà UPyD.

Més notícies
España Global rectifica i retira l’Ajuntament de Barcelona de la seva llista de “col·laboradors”
Notícia: España Global rectifica i retira l’Ajuntament de Barcelona de la seva llista de “col·laboradors”
Comparteix
Pisarello va denunciar dissabte que la polèmica secretaria d'Estat havia inclòs el logo municipal sense permís
España Global ha fet servir el logo de l’Ajuntament de Barcelona sense permís
Notícia: España Global ha fet servir el logo de l’Ajuntament de Barcelona sense permís
Comparteix
El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha fet una piulada assegurant que revisaran la situació
El PDECat demana a Colau que trenqui amb la secretaria d’estat Espanya Global
Notícia: El PDECat demana a Colau que trenqui amb la secretaria d’estat Espanya Global
Comparteix
El regidor Jaume Ciurana registra un prec a l'alcaldessa perquè l'Ajuntament deixi de col·laborar amb aquesta àrea del govern espanyol que es proposa combatre l'independentisme a l'exterior
PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Notícia: PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Comparteix
L'alcaldable del PSC i el líder del grup municipal del PP carreguen contra l'acte municipalista que acollirà el Saló de Cent en motiu del judici als presos polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa