Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona insta l’Estat a “declarar extingida” la Fundació Francisco Franco
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha instat aquest divendres a l’Estat a “condemnar el règim dictatorial i genocida del Franquisme” i “declarar extingida la Fundación Francisco Franco” per incomplir la llei de fundacions i la llei de memòria història. La declaració institucional, presentada per ERC, coincideix amb el 81è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona en els últims dies de la Guerra Civil. “Passats 45 anys de la mort del dictador, continua ben present la seva figura i el seu pensament”, lamenta el text.

Aquest posicionament s’ha fet mitjançant un procediment que no requereix cap votació, sinó que els grups que ho volen la signen i si hi ha prou adhesions es llegeix al ple. En aquest cas ha sigut així, perquè l’han signat tots excepte el PP.

Que el govern espanyol declari el litoral “greument afectat” pel Glòria

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat també una moció de JxCat que demana al govern espanyol “declarar zona greument afectada per emergència de protecció civil tot el territori afectat” pel temporal Glòria i la constitució d’un grup d’experts que analitzi “el futur del litoral” davant del canvi climàtic. Així mateix, expressa el condol de la institució per les persones que han perdut la vida, pels afectats i pels daminificats, amb menció especial a la fragilitat del Delta de l’Ebre. També s’ha aprovat una declaració de BComú de condemna a la violència policial a Xile i una altra de Cs per realitzar una campanya de sensibilització i conscienciació sobre la mutilació genital femenina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa