L’Assemblea de plaça Universitat torna a tallar la Gran Via i amenaça amb fer-ho cada vespre

Els activistes que van participar en l'acampada contra la sentència mantenen ara un pols amb Colau i Buch pel desallotjament

La Gran Via s’ha tornat a tallar aquest dilluns al vespre a l’altura del carrer Balmes, en una protesta de curta durada. L’acció es continuarà repetint diàriament al voltant de les 20 hores, ha anunciat l’Assemblea de la plaça Universitat, els hereus de l’acampada. Mantenen el pols amb l’Ajuntament i la conselleria d’Interior des que els van desallotjar el dia 20.

En un comunicat difós aquest migdia, els activistes que continuen mobilitzats, adverteixen que no marxaran i es mostren especialment crítics amb les declaracions de Colau sobre el desallotjament –pel fet que l’alcaldessa va dir que s’havia enviat la policia perquè la mediació no havia sigut efectiva– i amb el fet que els fessin fora els antiavalots de la Guàrdia Urbana –que se suposava que s’havien dissolt– i que tinguessin un comportament “homòfob, racista i masclista”. 

També es queixen que es va “obstaculitzar l’atenció sanitària a les persones ferides”, que es va aplicar la llei ‘mordassa’ per requisar-los objectes personals i que ara se’ls demanen que paguin 194,52 euros per recuperar-los al dipòsit municipal.

Continuen demanant exercir el dret a l’autodeterminació, la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch i la derogació de les lleis ‘mordassa’ i ‘Aragonès’, tot i que aquesta última encara no s’ha aprovat.  

Més informació

Nou comentari