Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Asens vol que l’Estat copiï la “duresa” de l’Ajuntament amb les empreses energètiques
  • CA

El cap de llista d’En Comú Podem (ECP) en els eleccions al Congrés del 28-A i tercer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, vol arribar al govern espanyol amb el PSOE per obligar-lo a crear una empresa elèctrica pública estatal, com la que ha creat el govern municipal d’Ada Colau, amb l’objectiu d'”abaixar la factura de la llum”.

Ho ha explicat aquest divendres davant la seu de Naturgy, juntament amb els candidats Mar García i Josep Vendrell. I també ha marcat com a punts bàsics del seu programa “prohibir les portes giratòries perquè el bipartidisme no les pugui utilitzar” i “imposar multes milionàries, com ha fet l’Ajuntament de Barcelona, a les empreses que no es corresponsabilitzen amb la pobresa energètica”.

Ha afirmat que, perquè aquesta empresa pública sigui possible, cal que En Comú Podem i Unides Podem arribin al govern espanyol per “marcar el rumb”, perquè si l’opció que tria el PSOE per configurar l’executiu espanyol és Cs no hi haurà un avanç en la lluita contra la pobresa energètica.

Asens ha subratllat la voluntat d’exportar les polítiques energètiques de l’Ajuntament de Barcelona, que ha impulsat l’empresa Barcelona Energia, i ha remarcat que els comuns han estat “durs” amb les grans empreses, la qual cosa considera que els atorga credibilitat per multar companyies que no compleixin.

El número 10 de la llista dels comuns, Josep Vendrell, ha lamentat que aquesta qüestió no sigui un punt central de la campanya, ha criticat l’actual sistema energètic de l’Estat perquè el troba ineficaç i ha recordat que “la pobresa energètica mata”: 7.000 morts anuals a tot l’estat, segons els seus càlculs.

Vendrell ha subratllat que van acordar mesures amb el PSOE contra els beneficis “injustificats” que obtenen les companyies elèctriques i per fer front a la pobresa energètica, com ara la reforma del bo social i de la factura elèctrica, però que els socialistes no les han tirat endavant perquè li tremolen les cames davant de l'”oligopoli elèctric”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa