Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ANC s’instal·la a Sant Jaume durant els propers 20 dies per “pressionar” el Govern
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat aquest dilluns la primera de les properes 20 jornades de mobilitzacions per “pressionar” el Govern de la Generalitat perquè apliqui el mandat del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Amb la campanya Què feu per aplicar el mandat de l’1-O? l’entitat pretén manifestar-se 12 hores diàries – de 9 a 21 hores – a Plaça Sant Jaume i al Parlament quan hi hagi ple.

[r:1]

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que “no podem esperar set anys a una sentència favorable d’Estrasburg” per tal que els presos polítics siguin alliberats. Per aconseguir aquesta llibertat i “la fi de la repressió”, l’únic camí és la independència, ha assegurat.

És per aquest motiu que les mobilitzacions d’aquests 20 dies amb les que preveu fer l’entitat durant les setmanes del judici van de la mà. Pel que fa al judici, Paluzie ha manifestat que la seva entitat “no n’espera res” ja que “té com a únic objectiu reprimir l’independentisme”. “Aquest és un judici que no hauria d’haver existit”, ha assegurat Paluzie.

La presidenta de l’entitat ha lamentat que darrerament “se sent molt soroll entre els partits independentistes” però que la independència no acaba mai d’implementar-se. “Aquesta acció ve a dir que comencin a posar-se les piles”, ha etzibat, tot i que ha remarcat que no és una acció en contra del Govern de Quim Torra, sinó un seguit de mobilitzacions per “pressionar”.

“La independència vindrà de nosaltres perquè no ens vindrà ningú a ajudar”, ha assegurat Paluzie. “I nosaltres vol dir tots: Govern, Parlament i poble mobilitzat”, ha matisat. En aquest sentit, ha carregat contra el Parlament “per no haver respectat cap de les promeses electorals” del 21-D.

Més notícies
Després d’ocupar la Comissió Europea, l’ANC planeja accions a plaça Sant Jaume
Notícia: Després d’ocupar la Comissió Europea, l’ANC planeja accions a plaça Sant Jaume
Comparteix
Un correu de l’Assemblea fa una crida als seus socis per pressionar el Govern per fer efectiu “el mandat de l’1-O”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa