Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Àlex Casanovas vol un “compromís ètic” de l’Ajuntament contra la precarietat dels artistes
  • CA

L’actor Àlex Casanovas ha reivindicat aquest matí a l’Ajuntament mesures polítiques per resoldre la precarietat del sector artístic, com un “compromís ètic” en la contractació i les subvencions municipals en l’àmbit cultural. Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), ha afirmat que el consistori podria acabar amb les condicions de feina precàries assegurant-se que les empreses que contracta per a esdeveniments municipals tracten bé als seus treballadors. 

Casanovas ha fet aquestes declaracions arran de la proposta que ERC ha presentat a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, en què demanava que el consistori i els organismes que en depenen liderin el compromís en la defensa dels artistes, creadors i professionals de la cultura davant la precarietat sociolaboral del món cultural, segons han explicat els republicans. La proposició ha sortit endavant amb els vots favorables de tots els grups menys el de Ciutadans, que s’ha abstingut.

Casanovas ha atès als mitjans de comunicació acompanyat d’altres representants d’entitats culturals i creatives del país, com Bel Olid (Associació d’escriptors en llengua catalana), Jordi Montaña (Foment de les arts i del Disseny) i Xevi Dorca (Associació de professionals de la dansa de Catalunya).

El president de l’AADPC ha destacat que les condicions de treball dels artistes són “precàries” i ha instat l’Ajuntament a complir l’Estatut d’artistes aprovat al Congrés. També ha recordat que el CONCA va fixar un seguit de bones pràctiques de referència. Actualment, ha afegit com a exemple de la situació, hi ha treballadors obligats a emetre factures a les empreses, cosa que els impossibilita cotitzar a la seguretat social. 

El text presentat pels republicans inclou també un compromís de bones pràctiques per a l’Ajuntament, en la mateixa direcció del que ha sol·licitat Casanovas. “No és suficient tenir qualitat creativa, necessitem un ecosistema que permeti consolidar-se i créixer”, ha expressat la regidora d’ERC Gemma Sendra.  La proposició d’ERC també posa sobre la taula la confecció en els propers 6 mesos d’un mapa que reculli els projectes culturals de base barcelonina que es troben “en perill”, així com facilitar la continuïtat d’espais com ara l’Antic Teatre, la Nau Bostik o la Poderosa. A més la iniciativa demana incorporar les bones pràctiques a les bases de les convocatòries de subvencions per tal que també siguin d’obligat compliment per a les empreses subcontractades.

Més notícies
Un concert a demanda organitzat per Cooncert. | @betlegrafias
Els concerts a demanda reinventen la programació musical de Barcelona
Notícia: Els concerts a demanda reinventen la programació musical de Barcelona
Comparteix
Els fans proposen i voten artistes perquè vinguin a tocar a la capital catalana, que concentra una quarta part dels "somnis fets realitat" de Cooncert

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa