Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament crearà un protocol per sancionar els discursos d’odi en espais municipals

La comissió de Presidència i Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres una proposició del PSC per elaborar un protocol de cessió d’espais i equipaments municipals que sancioni els discursos d’odi contra qualsevol col·lectiu, i que sancioni els atacs “LGTBIfòbics, masclistes o discriminatoris”. La proposició ha prosperat amb els vots a favor de BComú, el PDeCAT, ERC, el PSC i la CUP, amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP.

La socialista Carmen Andrés ha explicat que la petició respon a la notícia que Vox havia reservat per al 30 de març el recinte municipal del Palau Sant Jordi, encara que després el consistori va anul·lar la reserva per “treballs de manteniment”, i en conseqüència Vox ha convocat un míting a l’avinguda Maria Cristina.

Andrés ha defensat que la ciutat ha d’estar “lliure d’odi i d’intolerància” i que la cessió d’un espai públic ha de respondre als principis de la diversitat, i ha apuntat que per evitar aquests discursos s’ha d’elaborar i aplicar un protocol d’usos d’equipaments públics on es defineixin els seus principis d’ús i l’aplicació de sancions si correspon.

Prevenció

El tinent d’alcalde de Drets Socials, Jaume Asens, ha compartit la petició de la proposició, ha dit que les vulneracions s’han d’afrontar també “amb prevenció”, i, encara que ha votat a favor de la proposta, ha assegurat que ja existeixen ordenances per sancionar actuacions d’aquest tipus.

Francina Vila, del PDECat, ha fet una crida a actuar de manera reactiva davant d’aquests discursos, i el regidor d’ERC Jordi Coronas ha apostat perquè s’eviti l’accés a recintes públics a qualsevol formació “que no respecti drets bàsics de la convivència”, mentre que Maria Rovira (CUP) ha dit que la ciutat ha de ser obertament antiracista i antifeixista.

Des de la CUP a més han dit que Vox ha reservat una sala al recinte Fira de Barcelona; no obstant això, fonts de Fira consultades per Europa Press han assegurat que “no hi ha cap reserva de Vox al recinte” i que només els consta la notícia d’una mobilització a l’avinguda Maria Cristina.

Des de Cs, Marilén Barceló ha dit que també s’hauria de posar límits a altres col·lectius, com Arran i la CUP: “S’haurien de retirar sous públics a certes organitzacions que fan servir amenaces”, ha sostingut, coincidit amb les paraules d‘Albert Rivera i Pablo Casado. El popular Javier Mulleras ha descartat donar suport al veto a una formació legalitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa