Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament es personarà contra la pallissa d’un grup ultra a un antifeixista
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona es personarà contra la pallissa d’un grup ultra a un antifeixista a bastonades el passat 17 d’octubre al carrer Rosselló amb Balmes, durant el xoc de dues protestes de signe contrari tres dies després de la sentència de l’1O. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ho ha anunciat aquest dimarts i han detallat que el govern vol llançar un missatge amb aquesta causa als grups d’ultradreta: “Tenen dret a manifestar-se a l’espai públic però no pot ser que amenacin, coaccionin i agredeixin els ciutadans que pensen diferent que ells”.

El consistori ha detallat que els 4 principals implicats en l’agressió han estat detinguts, dos d’ells empresonats de forma provisional i els altres dos amb ordres d’allunyament de la víctima. El noi agredit, veí de Barcelona, va patir “lesions força greus”, com un hematoma molt important a la mandíbula i la perforació d’un timpà. L’Oficina per a la No Discriminació ha atès al jove i està en contacte amb la família: “Estan tranquils i confien que el procés policial pugui depurar responsabilitats”, ha dit Serra. 

El regidor ha detallat que el consistori ha presentat avui la petició de personar-se a la causa com a acusació popular i que per això encara no han tingut accés a l’expedient complet. A més, el cas està encara en fase d’instrucció. Tot i així, Serra ha avançat que els 4 acusats “tindrien antecedents com a mínim policials vinculats a grups d’extrema dreta, el que ha facilitat la seva detenció”. Ha assumit que l’actuació dels Mossos d’Esquadra la nit dels fets “va preocupar” al govern municipal “perquè no va aconseguir encapsular la manifestació feixista”, però dona per tancada la polèmica perquè “els dies següents l’actuació dels Mossos i dels jutjats ha estat molt diligent”. 

Segons Serra, l’Ajuntament ha triat aquesta causa com a estratègica per personar-se perquè tot i ser un “cas aïllat” i “no habitual” sí que ha detectat “un patró” en les agressions ultres. “No pot ser que els veïns de Barcelona quan vagin a manifestar-se hagin de tenir por de possibles represàlies de grups d’extrema dreta”.

Decidir personar-se contra les càrregues post-sentència, massa “precipitat”

Preguntat per la premsa, Serra també ha avançat que el govern municipal “encara no ha decidit” si es personarà contra els presumptes casos de mala praxi policial durant les protestes per la sentència, com demanarà ERC demà a la comissió de seguretat. Els comuns han tret pit de la causa oberta contra les càrregues de l’1 d’Octubre i els republicans els demanen ara que facin el mateix per esclarir responsabilitats. A diferència dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional no ha obert cap investigació interna sobre les actuacions d’aquells dies. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a novembre 19, 2019 | 13:49
    Ramon novembre 19, 2019 | 13:49
    Antifeixistes també en som els demòcrates, però per regla general qui s'autoetiqueta com antifeixista no sol ser demòcrata sinó comunista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa