Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament anuncia una “operació No Sortida” per Setmana Santa

El govern municipal de Barcelona ha anunciat aquest dijous que té preparada una “Operació No Sortida” per blindar que ningú marxi de la ciutat per anar de vacances aquesta Setmana Santa, en previsió de la prolongació del confinament obligatori per l’epidèmia de coronavirus. Un dispositiu especial de 136 agents de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra controlarà les principals vies d’accés de Barcelona per impedir la mobilitat no forçosa, és a dir, aquella que no respongui a la prestació d’un servei essencial.

“Per tenir una molt bona Setmana Santa el 2021, ara cal una situació més sacrificada”, ha asseverat el tinent d’alcaldia Albert Batlle, que acompanyat de la regidora Rosa Alarcón ha comparegut en roda de premsa telemàtica des del consistori. L’any passat van sortir de la capital catalana entre 400.000 i 450.000 vehicles. “Aquest any farem la benedicció del palmó virtualment i la Mona ens la farem i menjarem a casa!”, ha insistit el regidor. 

Alarcón s’ha mostrat convençuda que “la majoria de ciutadania no estava pensant en sortir” aquesta Setmana Santa i ha explicat que de fet els dos caps de setmana anteriors “no hi ha hagut operacions sortida a Barcelona”, però tot i així ha insistit en la necessitat de blindar el confinament. En aquest sentit, ha instat a la ciutadania a mantenir el “compromís cívic” mostrat fins ara sent estrictes amb l’aïllament: “Hem de concentrar les sortides de casa, fer els trajectes més curts possibles, resistir-nos a la temptació de seure en un banc a prendre el sol”. “Evitem la picaresca per responsabilitat amb les persones que treballen als hospitals i als serveis essencials”, ha demanat.

Sense repunt el primer dia de transport gratuït

La reducció de la mobilitat a Barcelona s’ha mantingut aquest dijous, primer dia de transport gratuït, que s’allargarà de moment fins a Dijous Sant. Els vigilants del metro i també agents de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han fet controls preventius per si es produïa un efecte crida, però no han detectat cap repunt sinó “fins i tot un petit descens” en el nombre de viatgers, han explicat Batlle i Alarcón. “Avui el comportament ha estat exemplar”, ha agraït la regidora.

També ha celebrat que Barcelona està batent rècords de xifres mínimes en el trànsit privat i el transport públic, amb un descens conjunt d’uns 3 milions de desplaçaments menys al dia sumant les diferents modalitats. En concret, es mantenen 1 de cada 5 trajectes en cotxe i 1 de cada 10 en transport públic. L’impacte econòmic d’aquesta pèrdua de passatgers serà “molt important” per a tots els operadors de transport, ha reconegut, però ha avançat que l’ATM ja està treballant “com es compensaran aquests ingressos”. “Ara l’important és salvar vides, la part econòmica ja la mirarem després”, ha resolt.

Vora 14.000 multes per no confinar-se

Les dues policies segueixen pentinant els carrers de la ciutat per assegurar el compliment del confinament. En les últimes 24 hores, ha detallat Batlle, han interposat 462 denúncies i 642 avisos a veïns per desplaçaments no justificats i han aixecat acta a 3 locals i n’han advertit 7 més. Des de l’inici del decret d’alarma, l’acumulat de denúncies a particulars ja és de 13.919 i les actes a establiments, 119.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa