Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament negociarà la cessió de 3 solars d’habitatge subhastats pel Consorci de la Zona Franca
  • CA

El govern municipal s’esmena la plana indirectament i insta el Consorci de la Zona Franca (CZFB) –ens de l’Estat però presidit per l’alcaldessa Ada Colau– a no vendre cap més solar d’habitatge. Aquest juliol l’organisme va treure a subhasta 3 diverses parcel·les al barri de la Marina del Prat Vermell, una de les tres grans reserves de sòl de la ciutat. La licitació va quedar en suspens, però va encendre les alarmes d’ERC. Els republicans han pactat amb el govern municipal un acord, votat aquest dimarts a la comissió d’Urbanisme, per evitar nous casos semblants.

El text transaccionat demana al CZFB que no vengui més solars públics. Sobre aquests solars en concret, exigeix al CZFB que si se’n vol despendre en negociï primer la venta o cessió amb el consistori. I que si no poden passar finalment a mans municipals, almenys es mantinguin en mans d’alguna administració pública i no es privatitzin. La regidora Eva Baró (ERC) ha estimat que en aquests terrenys s’hi podrien construir fins a 426 habitatges públics de lloguer.

La tinenta Janet Sanz ha donat a entendre que la licitació, contrària a la política municipal de no privatitzar sòl públic, és fruit del funcionament intern del consorci: “Tothom coneix i sap com funciona aquest consorci”, ha deixat caure. JxCat també ha donat suport a fer marxa enrere en aquesta pèrdua de terreny públic, mentre que BpC ha votat en contra i Cs i PP s’han abstingut perquè creuen que així només s’aconseguirà augmentar l’estoc de solars públics inactius. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa