Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament descarta instal·lar més hospitals de campanya
  • CA

No hi haurà més Pavellons Salut. Així ho ha afirmat la regidora de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, en la presentació de l’últim i més gran pavelló: el recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, a l’Avinguda de l’Estadi, convertit en Pavelló Salut de l’Hospital Clínic. Tarafa ho ha raonat explicant que ara ja hi ha “molt marge” en els espais existents.

El Pavelló Salut de l’INEFC, per exemple, té una capacitat total de 252 llits i és el més gran dels quatre Pavellons Salut que ha adequat el Consorci Sanitari de Barcelona per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària: “Funcionen com si fossin una planta més del mateix centre hospitalari”, ha explicat Tarafa.

L’INEFC, a la reserva

Segons ha explicat el doctor Faust Feu, responsable dels dispositius externs i Director de Qualitat i Seguretat Clínica, “l’aposta” de l’hospital és ara per ara seguir utilitzant com a primera opció l’hotel Catalonia Barcelona Plaza de plaça Espanya. Segons Feu, l’hotel està completament medicalitzat i encara té marge per acollir pacients del Clínic, ja que només té ocupades prop de la meitat de les 300 habitacions que té. Així, no descarten haver d’utilitzar el pavelló de l’INEFC “si és necessari” però el reservaran com a alternativa. “Hem de tenir els dispositius preparats”, ha dit.

De fet, Feu ha arribat a dir que esperen que no “calgui” utilitzar-lo perquè voldrà dir que la situació evoluciona “favorablement”. Atesa la situació “d’estabilitat” de l’epidèmia, la intenció de l’hospital és començar a drenar pacients de forma “important” cap a l’hotel per alliberar sales fins ara ocupades per pacients covid-19.

El Catalonia Plaza, a diferència d’altres hotels, s’ha medicalitzat per atendre els mateixos pacients que hi ha en una sala d’hospitalització del Clínic, a diferència d’altres hotels que atenen només casos covid-19. Segons Feu, la idea ara és que casos de coronavirus que hi ha a l’hospital es puguin anar traslladant al Plaza. Així, el pavelló de l’INEFC es reservaria per acollir aquells casos covid que l’hotel no pugui arribar a assumir. “Aquest dispositiu és extraordinari”, ha remarcat. En tot cas, ha demanat prudència perquè es desconeix “l’impacte” que pot tenir la disminució del confinament.

Tarafa, per la seva banda, ha volgut agrair “la feina ingent” i “l’esforç” per haver muntat aquesta instal·lació en “només 10 dies”: “Hem d’estar orgullosos com a ciutat”. L’INEFC ha gravat en mode timelapse com s’ha anat construint l’espai.

 

La llum verda al Pavelló de l’INEFC se suma als que ja estan en marxa: el CEM Olímpics Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; el centre esportiu Claror Marítim com a ampliació de l’Hospital del Mar; i el CEM Guinardó com a ampliació de l’Hospital de Sant Pau. Amb el nou espai a INEFC, els 4 espais podran acollir a més de 550 pacients. Amb el Catalonia Barcelona Plaza, el total de pacients ascendeix fins al miler. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa