Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament “abandona” els veïns que viuen en pisos públics, acusa ERC
  • CA

“El govern municipal està fent una clara deixadesa de funcions i abandonant els ciutadans que viuen a finques de titularitat municipal”. És la denúncia que ha fet ERC aquest dilluns, durant una compareixença de premsa. Els republicans han exigit a l’executiu municipal que “es comprometi a abordar el manteniment i la rehabilitació” dels edificis de titularitat pública al districte de Ciutat Vella. “És el mínim que es pot exigir a un ajuntament que gestiona finques que estan caient en l’infrahabitatge”, han afegit.

Tot després que el 31 de desembre hi hagués un incendi en una finca municipal del número 39 del carrer Nou de la Rambla, que va deixar un balanç de quatre ferits i que ha inutilitzat el servei de subministrament elèctric. Malgrat tot, 28 famílies d’aquell bloc van decidir tornar a casa seva i passar la nit de Cap d’Any a les fosques. Ara s’està treballant en el reallotjament dels afectats, perquè les tasques per recuperar el servei trigaran un parell de mesos, segons fonts municipals.

“Els veïns i veïnes ja no poden esperar més”, ha denunciat el portaveu d’ERC a l’Ajuntament Jordi Coronas. Per aquest motiu, el primer grup de l’oposició demanarà un informe sobre les causes dels incendis de finals d’any i principis de 2022 a la ciutat. En la mateixa línia, exigeix a l’Ajuntament un pla de prevenció per evitar aquests accidents, tant en pisos com en locals i infrahabitatges. “Necessitem una resposta en aquells barris més vulnerables”, ha afegit l’altra portaveu dels republicans, Elisenda Alamany.

Danys a un dels replans del bloc d'habitatge públic que es va incendiar al Raval la tarda de Cap d'Any / David Melero
Danys a un dels replans del bloc d’habitatge públic que es va incendiar al Raval la tarda de Cap d’Any / David Melero

L’Ajuntament no ha volgut fer declaracions a les paraules d’Esquerra Republicana i s’ha reservat les valoracions per la comissió de Drets Socials que se celebrarà dimarts i que presideix la quarta tinenta d’alcalde, Laura Pérez, que a més és regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

“Vivim com als anys 50”

“Vivim com als anys 50”. Aquest és el crit d’alarma d’alguns dels veïns del bloc calcinat al barri del Raval. La nit de Cap d’Any no va ser gens fàcil. “Ens vam prendre el raïm a casa, però a les fosques. Estàvem desencaixats”, admet l’Eduard, un dels veïns afectats. Com ell i la seva dona, la majoria dels veïns de la finca pública són gent d’edat avançada i amb ingressos econòmics baixos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa