Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament prepara “40 plans” per al desconfinament però espera “instruccions clares” de l’Estat
  • CA

La regidora de Salut, Gemma Tarafa (BComú), ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona treballa en “40 esborranys de plans de desconfinament” i “un decret de mesures preventives dins i fora de les institucions”. Ha comparegut a la comissió única d’aquest abril, a petició de JxCat, per explicar com preparava el consistori la fase de recuperació gradual de la llibertat de moviments. Tarafa ha recordat que el confinament i la definició dels serveis essencials es va fer a través d’un decret d’alcaldia firmat el 15 de març i de “40 plans de contingència” sectorials. Ara se n’estarien redactant 40 nous, seguint el mateix esquema, segons es desprèn de la seva intervenció.

La regidora ha esquivat avançar les línies mestres i ha posat èmfasi en el compàs d’espera obligat fins que l’Estat doni “instruccions clares” sobre com cal fer el desconfinament amb les màximes garanties. “Cada pla ha d’estar 2-3 setmanes obert, perquè no tenim instruccions clares de desconfinament; quan hi hagi decrets [de l’Estat], esperem poder desplegar els plans”, ha dit. Sí que ha respost, però, que “no hi haurà un responsable de desconfinament” que centralitzi les decisions sinó que “serà un abordatge transversal semblant al del confinament” a través dels comitès d’emergència creats les darreres setmanes.

L’oposició ha aprofitat l’avinentesa per renyar el govern per la seva “unilateralitat” en les mesures de confinament i ha demanat més consens per a les següents decisions. “Si hi ha incerteses és perquè l’Estat no les està donant”, ha criticat Jordi Martí Galbis (JxCat). “No n’hi ha prou amb dir que teniu previstos 40 plans, que no sabem quins són; el políticament retllevant és que l’Estat faci la seva feina o la deixi fer a qui es veu capaç de fer-la, que és la Generalitat”, ha reivindicat.

Ernest Maragall (ERC) ha demanat “molta lletra petita i flexibilitat” per “ajudar a obrir” després del tancament obligat i Eva Parera (BpC) ha proposat un pla d’abastiment de mascaretes per garantir l’accés de tots els barris. Paco Sierra (Cs) ha recordat mancances en la gestió de la crisi que han fet Ajuntament i Generalitat i Josep Bou (PP) ha demanat no baixar la guàrdia en la prevenció.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Max a abril 22, 2020 | 13:09
    Max abril 22, 2020 | 13:09
    40 plans ? Renoi si que han treballat els de l'Ajuntament ! Segurament volen dir 40 plans per bandejar la Generalitat i fer farina blana a les imposicions del "gobierno" de Madrid. El que és segur que tenen ..no 40, ni 400, al menys 4000 models de cartells d'auto-propaganda per empaperar Barcelona tant bon punt puguin reactivar els escamots d'encartelladors a sou de l'Ajuntament (pagant els barcelonins)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa