Ada Colau i Jaume Asens assistiran a l’acte de suport a Carme Forcadell a Madrid

L'acte, liderat per quatre expresidents del Parlament, coincideix amb l'imminent declaració de Forcadell al Tribunal Suprem

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, viatjaran fins a Madrid demà per participar a l’acte contrari al processament de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. La mostra de suport, que aplegarà eurodiputats estrangers, coincideix amb l’imminent declaració de Forcadell al Tribunal Suprem. A l’acte, a més, hi participaran l’actual president de la cambra catalana, Roger Torrent, i anteriors ocupants del càrrec, com Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol. Tots tres llegiran una declaració institucional en suport a Carme Forcadell a la trobada política, que es farà al Teatro Luchana. 

A més, tant Asens com Colau es presentaran a les portes del tribunal on es jutgen els presos polítics juntament amb les portaveus i diputades europees Ska Keller –dels Verds– i Gabriele Zimmer –d’Esquerra Unitària–. És una mostra més de la línia reivindicativa del govern barceloní després que al gener s’aprovés una declaració en què es demanava l’alliberament dels presos polítics i rebutjava el judici que va començar la setmana passada. De la mateixa manera, el text animava al diàleg “entre l’Estat i la Generalitat per trobar una sortida al conflicte”. 

Més informació

Nou comentari