Ada Colau vol presentar candidatura en solitari a la investidura

La militància votarà divendres a la tarda aquesta proposta de la direcció de Bcomú

El pla dels comuns davant del dilema entre un govern bipartit amb ERC o PSC és una investidura en solitari. La direcció de BComú sotmetrà aquesta opció a una votació de la militància divendres en una assemblea al centre cívic La Sedeta. Es tracta de l'única sortida que queda als comuns per esquivar els dos bipartits en negociació i alhora retenir l'alcaldia, malgrat que el partit va quedar segon a les eleccions a poca distància d'ERC. 

La cúpula dirigent ha donat a conèixer aquest vespre en un comunicat la proposta, que implica arriscar-se a presentar candidatura per l’alcaldia i que altres partits –com el PSC, Cs i potser també el PP– hi votin a favor gratuïtament només per evitar un alcalde independentista. Pocs minuts abans, en un congrés del PSC, Jaume Collboni ha advertit a Colau que no li regalarà els vots d'investidura si no es compromet abans i en públic a un govern de coalició amb els socialistes.

Però davant la possibilitat que Ernest Maragall sigui alcalde, confien els comuns, els partits unionistes podrien cedir al darrer instant. El guanyador de les eleccions, que en teoria havia de tenir preferència per optar a la investidura, podria aconseguir-la amb majoria simple –amb els seus 10 regidors i potser els de JxCat– en segona volta. Una altra interpretació seria que el suport del PSC, tot i les paraules de Collboni, està garantit de sotamà. Segons ha publicat el diari Nació Digital, un alt dirigent del PSC barceloní i l'alcaldessa en funcions s'han vist aquesta tarda –poc abans del discurs del socialista– però fonts del PSC consultades pel TOT Barcelona ho neguen en rodó.

Els pactes de govern, més endavant

El comunicat de la Coordinadora de BComú situa com a objectius d'aquesta maniobra seguir impulsant les polítiques d'aquest mandat i "aconseguir un govern estable capaç de superar els blocs". La investidura en solitari, abunden, "no tancaria la porta a seguir treballant per un govern estable de forces d'esquerres". Els comuns s'aferren a la configuració d'un tripartit amb PSC i ERC al que es neguen els dos partits i que tampoc ha prosperat durant el mandat que ara acaba. Per primer cop en aquest comunicat Bcomú admet que l'equip negociador ha constatat "un estancament en la proposta per vetos creuats".

Més informació
Comentaris (15)
Pauline Fa 7 mesos
Colau un gran frau. El poder és seductor i aquesta oportunista no vol prendre la poltrona. Ni social ni hòsties, només poder i poder. Després d'això Colau cadàver polític.
"El Món" comprat? Fa 7 mesos
Ja no és NI LLIURE, NI OBERT per compartir. Llástima!
James Fa 7 mesos
Colau és i ha estat sempre un frau. Pur teatre. Ex PAH-Foncier, tres charmant! (N'estic del recaptcha!)
odisea Fa 7 mesos
Pero no decias antes que la lista mas votada tenia que ser Alcalde,pronto te cambiaste de chaqueta,todos sois iguales mentirosos y aprovechados os importa una mierda la gente.
josep Fa 7 mesos
Vaig estar al miting de la plaça Caralunya, i ara em trobo defraudat, sempre ens toca el rebre els mateixos, has implantat un 155 politic, viure bé sempre agrada, a on son les idees, sou una colla de trinxeraires
kolau de la pah al ibex 35 i al 155 Fa 7 mesos
vaga kolau, ara que ja s'ha tret la careta, realment és ets una farsant, del PAH al ibex 35 i pitjor encara al 155. Maniobra farsa i estudiada, treu el 155 de l'ajuntament i ara el torna a posar, visites als presos, per fer-se la foto i omplir-se la boca de paraules falses. I tot pel sou, en fi ...
image/svg+xml