Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ANC posa fi a l’ocupació de la Comissió Europea a Barcelona i anuncia més “accions directes”
  • CA

Després d’una nit molt llarga, la quinzena d’activistes de l’ANC que van ocupar la seu de la delegació de la Comissió Europea a Barcelona ha abandonat l’edifici entre aplaudiments i crits d’ànim dels concentrats. Eren les 11.00 del matí i els activistes, visiblement cansats, han sortit per la porta i han acabat voluntàriament amb el tancament que van començar a mitja tarda del divendres. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, els ha rebut i els ha agraït l’esforç que han fet per denunciar davant d’Europa la injustícia del judici de l’1-O que començarà el 12 de febrer.

Paluzie ha assegurat que l’ocupació “representa un canvi en el tipus d’accions de l’Assemblea”. La presidenta de l’ANC ha avançat que s’ha entrat “en un etapa diferent en la que convivim amb la repressió política i ens ha de fer canviar la manera de mobilitzar-nos i passar a accions més directes, però sempre en termes no-violents i amb un objectiu per afeblir els pilars del poder de l’Estat espanyol que ens oprimeix”.

Posar Europa davant del mirall

“Hem posat a la Unió Europea davant d’un mirall i exigim que no intenti fer veure que no passa res”, ha explicat el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes. “Sense respectar els drets fonamentals, Europa no serà”. El diputat de JxCat, Francesc Dalmases, ha assegurat que els partits independentistes no es donaran per vençuts: “No renunciem al projecte europeu i no renunciem a la República catalana”. També ha avisat que “el pitjor que podrien fer les institucions europees és donar la raó als qui avalen la repressió, la judicialització del conflicte i que no volen fer servir eines polítiques”.

 

Més notícies
Continua la tancada d’activistes de l’ANC a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Notícia: Continua la tancada d’activistes de l’ANC a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Comparteix
Una cinquantena de persones s'han quedat tota la nit a fora per donar-los suport. Una patrulla dels Mossos ha arribat a primera hora i ha entrat a les oficines
Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Notícia: Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Comparteix
La tancada, que aspira a durar unes 24 hores, és una acció sorpresa de l'ANC en protesta pel judici als líders polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa