Abstenció en bloc de l’oposició en el primer tràmit per aprovar el pressupost

Llum verda inicial als comptes, en paral·lel a les negociacions

El pressupost 2021 de l’Ajuntament de Barcelona ha superat el primer tràmit per la mínima. Els cinc partits de l’oposició s’han abstingut a la comissió d’Economia d’aquest dimecres a la tarda, per permetre que els comptes continuïn el seu curs de negociació política a temps per una eventual aprovació al ple de desembre. Només el govern municipal, format per BComú i PSC, hi han votat a favor.

Es tracta d’un pressupost expansiu, que creix un 6% i arriba fins als 3.231 milions d’euros. L’increment d’ingressos es recolza en més transferències de l’Estat –alguns no oficials encara– i nou endeutament. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni i el regidor de Pressupostos, Jordi Martí Grau, han saludat el gest de l’oposició i han subratllat que els comptes proposats permetrien incrementar la despesa social i fer inversió estratègica per reactivar l’economia.

L’oposició no ha correspost l’executiu amb el mateix entusiasme. Ernest Maragall (ERC) ha recalcat que la inversió pública ha de fer palanca per mobilitzar capital privat, mentre que Elsa Artadi (JxCat) ha posat èmfasi en el potencial d’endeutament. Paco Sierra (Cs), Eva Parera (BpC) i Josep Bou (PP) han reclamat abaixar impostos als barcelonins, però s’han obert a fer un “gest” amb els pressupostos si les negociacions fructiferen.

Més informació

Nou comentari