Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolen López Bofill del delicte d’odi per uns tuits
  • CA

Quatre tuits que van portar a judici Héctor López Bofil per un presumpte delicte d’odi podrien estar dins dels límits de la llibertat d’expressió, segons el tribunal que l’ha absolt.

En una sentència de secció vuitena de l’Audiència de Barcelona coneguda aquest dilluns, els magistrats consideren que hi ha un “dubte raonable” en el cas i, per tant, absolen l’acusat, que havia arribat a judici arran d’una investigació judicial del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. 

Els tuits polèmics deien, segons recull la sentència:

“L’assassinat de #JoCox demostra que, per desgràcia, tota transformació constitucional profunda demanda morts”.

“Quan siguem independents jo me’n recordaré del jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya”.

“La repressió i la venjança serà l’origen de la nostra llibertat. Ànims i força @franceschoms. Amb tu i amb la democràcia”.

“Llegint A. Gat penso que el gran obstacle per la independència és, potser, no tenir massa joves patriotes amb la testosterona alta”

La sentència conclou: “valorant els fets, ens trobem que, d’una banda, la qualificació professional de l’acusat, el mitjà utilitzat per projectar les seves idees i el llenguatge utilitzat, amb referència a morts, testosterona alta que implica ús de violència,
són circumstàncies que agreugen la conducta, i no obstant això, segons el parer d’aquest tribunal sorgeix la tercera dubte raonable, sobre si tenen entitat suficient per lesionar el bé jurídic protegit, o estem davant d’un ús en el límit del dret a la llibertat
d’expressió. En aquesta valoració, estant davant l’última dubte raonable que li sorgeix al Tribunal, entenem que, tenint en compte les anteriors, ha de seguir-se un principi anàleg a l‘in dubio pro reo del dret penal: in dubio pro libertate. És a dir, davant del dubte raonable que sorgeix sobre si som a un costat o l’altre de la prima línia vermella, [el tribunal] s’inclina per l’absolució”.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Era el previsible a desembre 10, 2018 | 18:05
    Era el previsible desembre 10, 2018 | 18:05
    Però ... si són catalans!! i els catalans sempre són culpables!! ... bé, ja han fet tot el mal que han pogut, ja no poden estirar més el xiclet, si s'hagués tractat d'un feixista espanyol segurament que ja ni ho haurien admès a tràmit
  2. Icona del comentari de: Siegfried a desembre 11, 2018 | 03:31
    Siegfried desembre 11, 2018 | 03:31
    Lopez , apellido catalan.
  3. Icona del comentari de: Siegfried a desembre 11, 2018 | 03:35
    Siegfried desembre 11, 2018 | 03:35
    Testosterona alta , empieza tu y tu apellido catalan , Lopez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa