“Sois 4 gatos”: Pícnic per la República i espanyolistes cara a cara a Sant Jaume

Trobada inesperada entre els manifestants de Pícnic per la República i un grupet d’unionistes a la plaça Sant Jaume. Els uns venien de l’estació de Sants després d’haver-la intentat ocupar i haver-se trobat que els Mossos tancaven la porta. I els altres eren uns quants assistents de la manifestació de SCC que han baixat fins a la Via Laietana a saludar la Policia Nacional i després han entrat a la plaça. Mossos antiavalots han mantinguts els dos grups separats i no hi ha hagut incidents, però sí que s’han dedicat crits i càntics els uns als altres.

Els independentistes cantaven “Sois cuatro gatos” i “fora feixistes dels nostres barris” als qui exhibien banderes espanyoles. Els espanyolistes responien “Viva Vox” i “Puigdemont a prisión”. En el curiós intercanvi de clams, els espanyolistes han arribat a cantar “perroflautas no”. Els independentistes, en canvi, els han etzibat “haber estudiao”.

Els manifestants del Pícnic per la República, finalment, els han ignorat i s’han posat d’esquena on eren els unionistes i de cara al Palau de la Generalitat per cantar ‘Els Segadors’. A l’altra banda de la plaça, els ultres contrapogramaven l’himne català cantant “lololo” amb la tonada de l’himne espanyol, que no té lletra i no es pot cantar. La BRIMO ha establert un doble cordó al centre de la plaça per evitar que les dues manifestacions tinguin contacte. 

Tot així, els Mossos han hagut d’anar a buscar una dona que ha ‘travessat les línies’ i ha accedit a la part on hi ha el bloc independentista. La dona ha intentat provocar una reacció, però els assistents a la concentració del Pícnic per la República han evitat confrontar-la. Antiavalots de la BRIMO finalment s’han apropat i l’han acompanyat fins a una altra part de la plaça Sant Jaume. La dona, a més, anava amb un nen petit que l’ha seguit en tot moment.

Nou comentari

Més notícies

Intent sorpresa de Pícnic per la República d’ocupar l’estació de Sants

La policia ha reaccionat immediatament i ha tancat l'estació

La ‘rojigualda’ retirada a temps en una botiga de souvenirs

Un botiguer treu de l'entrada una bandera espanyola mentre passava Pícnic per la República i els manifestants aplaudeixen