Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Sois 4 gatos”: Pícnic per la República i espanyolistes cara a cara a Sant Jaume
  • CA

Trobada inesperada entre els manifestants de Pícnic per la República i un grupet d’unionistes a la plaça Sant Jaume. Els uns venien de l’estació de Sants després d’haver-la intentat ocupar i haver-se trobat que els Mossos tancaven la porta. I els altres eren uns quants assistents de la manifestació de SCC que han baixat fins a la Via Laietana a saludar la Policia Nacional i després han entrat a la plaça. Mossos antiavalots han mantinguts els dos grups separats i no hi ha hagut incidents, però sí que s’han dedicat crits i càntics els uns als altres.

Els independentistes cantaven “Sois cuatro gatos” i “fora feixistes dels nostres barris” als qui exhibien banderes espanyoles. Els espanyolistes responien “Viva Vox” i “Puigdemont a prisión”. En el curiós intercanvi de clams, els espanyolistes han arribat a cantar “perroflautas no”. Els independentistes, en canvi, els han etzibat “haber estudiao”.

Els manifestants del Pícnic per la República, finalment, els han ignorat i s’han posat d’esquena on eren els unionistes i de cara al Palau de la Generalitat per cantar ‘Els Segadors’. A l’altra banda de la plaça, els ultres contrapogramaven l’himne català cantant “lololo” amb la tonada de l’himne espanyol, que no té lletra i no es pot cantar. La BRIMO ha establert un doble cordó al centre de la plaça per evitar que les dues manifestacions tinguin contacte. 

Tot així, els Mossos han hagut d’anar a buscar una dona que ha ‘travessat les línies’ i ha accedit a la part on hi ha el bloc independentista. La dona ha intentat provocar una reacció, però els assistents a la concentració del Pícnic per la República han evitat confrontar-la. Antiavalots de la BRIMO finalment s’han apropat i l’han acompanyat fins a una altra part de la plaça Sant Jaume. La dona, a més, anava amb un nen petit que l’ha seguit en tot moment.

Més notícies
Intent sorpresa de Pícnic per la República d’ocupar l’estació de Sants
Notícia: Intent sorpresa de Pícnic per la República d’ocupar l’estació de Sants
Comparteix
La policia ha reaccionat immediatament i ha tancat l'estació
La ‘rojigualda’ retirada a temps en una botiga de souvenirs
Notícia: La ‘rojigualda’ retirada a temps en una botiga de souvenirs
Comparteix
Un botiguer treu de l'entrada una bandera espanyola mentre passava Pícnic per la República i els manifestants aplaudeixen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa