L’Ajuntament de Barcelona adquirirà set solars a l’Eixample per ubicar-hi nous equipaments públics. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament aquest divendres un Pla especial urbanístic i de millora urbana (PEUMU) que preveu que el consistori obtingui la titularitat dels terrenys i defineix els usos dels nous equipaments públics, que seran de tipus docent, sanitaris-assistencials i culturals. El consistori preveu invertir 31,4 milions d’euros per comprar els solars, però per ara no hi ha cap partida pressupostària destinada a les expropiacions. 

El pla ha vist llum verda amb els vots favorables del Govern municipal, ERC, CUP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé, i les abstencions de Cs, PSC i PP. La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que els futurs equipaments permetran “corregir un dèficit històric” al districte, que és el territori amb més habitants de la ciutat (el 16,4%) i que compta amb una densitat més alta a la mitjana.

Un districte molt consolidat

L’Eixample concentra una gran activitat econòmica i una mixtura d’usos que conviuen estretament en un teixit històric, compacte i molt consolidat que dificulta trobar nous espais per a ús públic per garantir una oferta d’equipaments públics de proximitat i d’habitatge indispensables per una adequada qualitat de vida del veïnat. El districte té una mitjana de 2,09 metres quadrats d’equipament per habitant, la més baixa de Barcelona i molt per sota de la mitjana (6,75) i l’oferta pública de places escolars no pot donar cobertura a la demanda que cal atendre.

Al febrer de l’any passat, l’Ajuntament van identificar deu solars de titularitat privada i qualificats d’equipament en què es va suspendre durant un any l’atorgament de llicències i comunicats d’obres i la tramitació de planejament per poder estudiar quins d’ells podien acollir els equipaments que fan falta al districte. Aquests set emplaçaments, que sumen un total d’uns 12.500 metres quadrats, són aptes per a la construcció de nous equipaments o l’ampliació de centres ja existents.

El PDeCAT portarà l’aprovació a l’Oficina municipal d’ètica

La regidora Francina Vila (PDeCAT) ha advertit que instarà l’Oficina d’Ètica, Transparència i Bones Pràctiques a obrir un expedient sobre aquest planejament, així com també a la Síndica de Greuges de la ciutat, per no acompanyar l’aprovació d’una partida pressupostària. “L’expedient que ens porten avui és fum, és pur electoralisme a 6 mesos d’acabar el mandat”, ha dit. “Amb 32 milions poden adquirir 4 vegades el taller Mas Riera, on aquí sí que hi ha al darrere un projecte cultural i ciutadà i és una necessitat pel barri de la dreta Eixample”, ha recriminat Vila, que considera un “nyap polític” l’aprovació plenària.

Més notícies

Colau manté en precari el personal del servei d’urgències per violència de gènere

Notícia: Colau manté en precari el personal del servei d’urgències per violència de gènere
Comparteix
La plantilla del Centre Municipal d’Acolliment acusa al govern municipal d’incomplir el compromís d’internalització, aprovat fa més d’un any
Notícia: Colau manté en precari el personal del servei d’urgències per violència de gènere - Mobile

Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic

Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Comparteix
Es reivindiquen com a motor econòmic i font de llocs de treball pels veïns de la Barceloneta
Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic - Mobile

Gaudí va renunciar a l’escalinata de la Sagrada Família del carrer Mallorca, segons un document

Notícia: Gaudí va renunciar a l’escalinata de la Sagrada Família del carrer Mallorca, segons un document
Comparteix
Els veïns que recelen de l'acord de l'Ajuntament amb Junta del Temple aporten un text del ministeri que avala l'edifici de Núñez i Navarro
Notícia: Gaudí va renunciar a l’escalinata de la Sagrada Família del carrer Mallorca, segons un document - Mobile

Joaquim Forn: “Si Valls és el més votat, el PSC es plantejarà donar-li suport”

Notícia: Joaquim Forn: “Si Valls és el més votat, el PSC es plantejarà donar-li suport”
Comparteix
L'exconseller i ex tinent d'alcaldia respon des de la presó de Lledoners a l'entrevista del TOT Barcelona
Notícia: Joaquim Forn: “Si Valls és el més votat, el PSC es plantejarà donar-li suport” - Mobile

Nou comentari

Comparteix