Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una votació que ho explica gairebé tot

El passat 14 de febrer tingué lloc a Barcelona una votació municipal que a criteri meu és l’expressió de les dues claus d’allò que han estat aquests últims 4 anys de govern municipal: l’aliança implícita i explícita entre Colau, Collboni i Maragall, o sigui Barcelona en Comú, PSC i ERC, que ha permès l’aprovació de totes les polítiques que defineixen el mandat “colauer”, i, d’altra banda, el segon element clau d’aquest mandat, la irracionalitat –sense precedents- d’aquestes mesures, d’aquestes polítiques.

El 14F Colau, Collboni i Maragall van votar altre cop junts per rebutjar la proposta de l’oposició de que els radars massivament instal·lats en entorns escolars, per reduir la velocitat a 30km/h per pacificar aquests entorns escolars només estiguessin actius en període escolar.

A l’hora, votar contra aquesta proposta de l’oposició, és a dir, que una mesura defensada per protegir els entorns escolars estigui vigent mentre hi ha període escolar i no fora d’aquest període, rebutjar això ens situa en la més absoluta irracionalitat del colauisme.

L’explicitació de l’epicentre d’aquesta irracionalitat el podem situar en la votació municipal del 30 d’abril del 2021, quan, en relació al projecte de Superilla Eixample, altre cop Barcelona en Comú, PSC i ERC van votar en contra d’una moció que demanava realitzar estudis previs d’impacte, prova pilot i avaluació dels resultats. Votar en contra d’això, d’estudis previs, d’avaluació d’impacte, va consagrar la irracionalitat de totes les polítiques que han caracteritzat aquest mandat, fins al final, com vam veure en la votació del passat 14 de febrer.

O no és pura irracionalitat que en carrers amples i vials com Entença una mesura de velocitat i radar a 30km/h per fer possible la qualificada com a pacificació dels entorns escolars es mantingui vigent en aquests espais fora dels períodes escolars? Si és per pacificar l’entorn escolar, quan no hi ha escola, per què s’ha de mantenir la mesura? Cap sentit. Però, com sempre, Comuns, PSC i ERC votant junts i a favor de mantenir la irracionalitat.

Tanmateix la cosa no acaba aquí, perquè davant d’aquesta excepcionalitat que proclama el tripartit municipal per aplicar la mesura, aquesta pacificació escolar, també s’evidencia més elements d’aquesta irracionalitat que ha caracteritzat el mandat Colau: cap dada en la qual es fonamenti, cap estudi previ.

Només que haguessin buscat una mica, algun fonament, estudi, sobre el tema, haurien pogut trobar, per exemple, una tesi doctoral de la Universitat Ramon Llull que porta el nom de “Vers una escola segura i saludable” en què, amb moltes dades, s’explica que del total de lesions que pateixen els nostres escolars, només un 2,4% es produeixen en l’entrada i la sortida a l’escola. La majoria de les lesions, accidents o danys dels nostres escolars tenen lloc durant l’esbarjo, el pati (un 35,5%), després durant l’assignatura d’activitat física (22,3%) i en tercer lloc durant l’hora del menjador (11,6%).

Sí, tota aquesta hiperbòlica propaganda en comú des del dramatisme de la pacificació dels entorns escolars, per justificar les mesures preses… resulta que com a molt, incidirien en un 2,4% dels accidents dels nostres escolars. I encara més: només un 0,1% dels danys o lesions en escolars són causats per vehicles.

És evident que cal fer tot el que calgui i més per prevenir la sinistralitat escolar. Però no hauria d’ignorar-se la realitat, de fer-se d’esquenes a una realitat que és la que és. L’accidentalitat causada per vehicles en entorns escolars és pràcticament inexistent, però es posen en marxa un conjunt de mesures sense precedents, que a més a més es mantenen fora dels horaris i períodes escolars.

Finalment amb tot això també emergeix una altra qüestió molt greu que pot portar conseqüències molt negatives: fent tot això l’Ajuntament Colau i els qui li donen suport el que fan és fomentar una educació irresponsable, inconscient, entre els nostres escolars. Mireu on mireu totes les polítiques de totes les diferents administracions el que situen com a element central per garantir la seguretat dels nostres escolars és educar els menors des de la seva infància per percebre riscos i a prevenir-los.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Luis a febrer 26, 2023 | 09:39
  Luis febrer 26, 2023 | 09:39
  Son exactament el mateix, COLAU, Collboni i Maragall, I ara només estan interpretant La Divina Comedia.
 2. Icona del comentari de: Ricard a febrer 28, 2023 | 18:29
  Ricard febrer 28, 2023 | 18:29
  Paternalisme és el que és. Els ciutadans som menors d'edat segons l'equip de govern i aliats.
 3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a febrer 28, 2023 | 18:56
  Tripartit no, gràcies febrer 28, 2023 | 18:56
  Ja sabem que el tripartit és un projecte de llarg abast que no es limita només a la ciutat de Barcelona ni les institucions municipals i que compta amb la benedicció del poder colonial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa