Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pisos de protecció oficials buits: un desastre que ningú explica
  • CA

Ahir hi va haver un ple extraordinari sobre la crisi de l’habitatge a Barcelona. Una sessió forçada per l’oposició –per iniciativa d’ERC– que el govern municipal va assumir com una servitud incòmoda de la democràcia. La nova regidora d’habitatge, Lucía Martín, va adoptar un to ofès per respondre a les crítiques i preguntes dels republicans i de Junts per Catalunya. Una actitud sorprenent, si es té en compte la situació objectivament complicada del mercat immobiliari a la ciutat. 

I mentre l’equip de govern reacciona d’aquesta manera, hi ha una família que ha acabat expulsada de Barcelona perquè el pis de protecció oficial que tenia adjudicat, acabat des de fa més de dos anys, no està en condicions de ser entregat per raons impossibles d’entendre. És el nyap de Cal Cisó, una promoció d’habitatge protegit del Consorci de la Zona Franca a la Marina del Prat Vermell.

Ni els particulars afectats ni els periodistes que hem preguntat pel cas no hem pogut aclarir què passa allà. El Consorci parla de qüestions “molt tècniques” que, segons sembla, estem molt lluny de poder entendre i per tant no val la pena explicar-nos. I l’Ajuntament, adjudicatari de 32 d’aquests pisos –que hauria d’haver posat a disposició de 32 famílies i que estan buits–, només assegura que ha mantingut “moltes reunions”, però no aconsegueix desfer el bloqueig.

Podria considerar-se un cas aïllat no representatiu de la política d’habitatge, però quan convé es munten rodes de premsa per anunciar a bombo i platerets casos aïllats: que s’ha comprat un edifici per destinar-lo a lloguer social o, fins i tot, que s’ha expropiat un pis –un de sol– a un banc. No n’hi ha hagut cap, en canvi, per donar explicacions sobre Cal Cisó.

Deixant de banda el detall no menor que l’Ajuntament forma part del Consorci de la Zona Franca, ara al govern municipal hi ha el partit (PSC) que hi té el delegat estatal, Pere Navarro. El que no se sap és si el pacte de govern Colau-Collboni servirà per posar fi a aquest despropòsit ni tampoc quants Cal Cisó hi ha escampats per la ciutat minant la confiança dels ciutadans en les polítques públiques d’habitatge. Sense ànims d’ofendre.   

Més notícies
Marxen de Barcelona pel nyap dels pisos de protecció oficial encallats a la Marina
Notícia: Marxen de Barcelona pel nyap dels pisos de protecció oficial encallats a la Marina
Comparteix
Un dels compradors d'un pis protegit a la Zona Franca ha hagut de renunciar-hi després d'haver perdut dos anys i 25.000 euros mentre esperava
El Consorci de la Zona Franca dona allargues a l’Ajuntament sobre els pisos buits de la Marina
Notícia: El Consorci de la Zona Franca dona allargues a l’Ajuntament sobre els pisos buits de la Marina
Comparteix
El regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, va tenir una reunió fa deu dies però no va rebre cap novetat
L’Ajuntament acusa el Consorci d’ocultar els problemes dels pisos protegits “fins a l’octubre”
Notícia: L’Ajuntament acusa el Consorci d’ocultar els problemes dels pisos protegits “fins a l’octubre”
Comparteix
Els habitatges de Cal Cisó, a la Zona Franca, encara no tenen la cèdula d'habitabilitat, segons el regidor d'Habitatge
El cas dels pisos socials buits de la Zona Franca arriba a una comissió municipal
Notícia: El cas dels pisos socials buits de la Zona Franca arriba a una comissió municipal
Comparteix
Els fets destapats pel Tot Barcelona afecten famílies que esperen el seu habitatge i 32 que ha de gestionar l'Ajuntament. El PP demanarà a Colau que hi posi remei
L’oposició acusa Colau de “centrifugar responsabilitats” pels pisos buits de la Zona Franca
Notícia: L’oposició acusa Colau de “centrifugar responsabilitats” pels pisos buits de la Zona Franca
Comparteix
Els grups municipals critiquen l’opacitat de les gestions i la poca autocrítica del govern
L’Ajuntament té 32 pisos d’habitatge social buits des de fa un any i mig
Notícia: L’Ajuntament té 32 pisos d’habitatge social buits des de fa un any i mig
Comparteix
El govern d'Ada Colau i el Consorci de la Zona Franca, l'ens promotor dels habitatges, s'acusen mútuament de la situació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa