Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA Anar sense mascareta en interiors canviarà els teus hàbits diaris?
  • CA

Les mascaretes als espais interiors deixaran de ser obligatòries aquest dimecres 20 d’abril, i des d’avui, coincidint amb la tornada a l’escola després de Setmana Santa, també deixen de ser-ho a les escoles catalanes. Només seran obligatòries en entorns sanitaris i sociosanitaris com hospitals o residències de gent gran, i també al transport públic, on es produeixen aglomeracions de persones. De fet, bona part dels països que havien pres aquesta mesura ja l’havien retirat feia temps en considerar que no hi ha fonaments científics que avalin que dur la mascaeta en interiors disminueix el risc de contagis.

I en el cas de Catalunya, tant la conselleria de Salut com els pediatres insistien des de feia temps en la necessitat de retirar la mascareta a les escoles, adduint que era superior el dany causat en els infants en termes socials i pedagògics que el suposat benefici de protecció. Però Madrid s’hi havia negat fins ara.

En l’àmbit laboral, la Generalitat aconsella fer servir la mascareta sempre que la feina s’hagi de fer a menys d’1,5 metres i no es pugui garantir la ventilació adequada. També ho aconsella en centres comercials o supermercats, en bars i restaurants i en espais culturals com ara cinemes, teatres, sales de concerts i museus. Però és només un consell i no té caràcter d’obligatorietat perquè la normativa la marca el govern espanyol.

Gairebé dos anys convivint amb la mascareta

El 4 de maig del 2020 es va anunciar que la mascareta seria obligatòria només al transport públic. Tres setmanes després, va ser obligatòria en interiors i en exteriors quan no es podien mantenir els 2 metres de distància. I l’estiu del 2020, a Catalunya la mascaeta ha era obligatòria a tot arreu.

Us preguntem com canviaran els vostres hàbits ara que la mascareta no serà obligatòria en interiors, si és que canviarà, Per exemple, haureu de tornar a la feina presencial? Sortireu més a prendre alguna cosa i anireu més de compres, sense mascaerta, o per contra, tindreu més por?

PollMaker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa