Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els antics ocellaires de la Rambla haurien de poder quedar-se al passeig?

L’Ajuntament de Barcelona considera que té dret a enderrocar els quioscos hereus d’aquelles parades originàries del passeig. De fet, el consistori no li troba encaix al futur de la Rambla, on es pretén alliberar espai per als vianants. Un cop reformada la Rambla només hi haurà quioscos de flors i de premsa, amb l’única excepció de les cabines de la ONCE i l’històric quiosc de venda d’entrades del Museu de la Cera.

Els antics ocellaires de la Rambla van rebre a finals de gener la comunicació amb un termini d’un mes per a l’execució, tot i que sense una data exacta. De fet, els ocellaires –hi ha 11 parades, i la majoria són del mateix propietari- han presentat un recurs contra la notificació i sol·liciten accés a mediació judicial. Van perdre un cop als jutjats però tenen un segon contenciós a tribunals que encara no s’ha resolt. Amb tot, els propietaris es queixen que l’Ajuntament els vulgui fer fora ara les obres de la Rambla no arribaran a la part alta del passeig fins l’any 2029.

Per tot plegat, us preguntem si penseu que cal preservar aquestes paradetes com a part de la hisotòria i el paisatge de la Rambla, si cal modernitzar-les o si, com defensa el consistori, no tenen cabuda en el nou dissseny del passeig, més pensant per als vianants.

Create a Poll
L’Ajuntament retirarà les parades que van succeir els antics ocellaires / MMP

De fet, els antics ocellaires es van haver de reconvertir a altres activitats quan el consistori va vetar la venda d’animals a la Rambla. Així, els nous quioscos s’han omplert de gelats, souvenirs i productes típics i han reforçat el caràcter turístic de l’avinguda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel a febrer 18, 2022 | 21:31
    Isabel febrer 18, 2022 | 21:31
    Els únics que han de marxar de les Rambles són el lladres , els incívics que embruten tot el que toquen i tots els que degraden Barcelona a una ciutat tercermundista...

Nou comentari

Comparteix