Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonats: el futur en una ciutat sense horitzó
  • CA

S’acaben les vacances d’estiu i es reactiva la maquinària judicial. A Barcelona això significarà també que es tornaran a repetir les imatges de desnonaments als diferents districtes de la ciutat, però sobretot en aquells on es concentren les persones en una situació més vulnerable. Les coses sempre són molt pitjor per aquells que no tenen res. I l’administració és implacable amb ells.

Aquest dimecres ja s’han començat a sentir les primeres veus d’alerta motivades pels operatius inicials que s’han desplegat a la ciutat. Un de molt vistós ha tingut lloc al Raval. Una desena de furgonetes s’haurien presentat al carrer Hospital per executar un desnonament, que finalment no s’ha produït per incompareixença de la propietat, segons els activistes.

Els desnonaments són la prova més visible de les dificultats de la ciutat de Barcelona per sortir de la situació de vida precària que ofereix a una important bossa de població. La ciutat, governada per antics activistes que ara ho veuen tot bé, és dura i no ofereix horitzó vital per a moltes persones que finalment es veuen arrossegades per situacions indesitjades.

La policia recorda que quan es desplega per a fer desnonaments ho fa com a policia judicial. De totes formes, això no evita les crítiques d’aquells que pensen que els cossos policials no haurien de facilitar els desnonaments de persones en situació vulnerable.

Són diversos els drets que cal protegir: per una banda, el de propietat privada, però també el dret a una vivenda digna. Una interlocució més efectiva entre l’administració local i la de justícia hauria de servir per evitar que persones en situació vulnerable haguessin de passar, a més, pel mal tràngol d’un desnonament amb presència policial, com si ser una persona sense oportunitats fós, per si sol, cometre un crim.

La tornada dels desnonaments suposa confirmar de nou que les administracions no han aconseguit aturar aquesta xacra i que milers de veïns i veïnes de la ciutat continuen vivint amb l’ai al cor perquè aviat els poden venir a treure de casa. Tot just a les portes d’una tardor que s’anuncia complicada, amb múltiples alertes sobrevingudes per la guerra d’Ucraïna, que no fa ni un any que està en marxa.

Procés inflacionari a tot gas, la ciutat dóna el tret de sortida, amb els primers desnonaments del curs, a un compte enrere electoral ple d’incertes que inevitablement estarà marcat per la crisi. Sort a tothom!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tomppa a setembre 14, 2022 | 22:17
    Tomppa setembre 14, 2022 | 22:17
    Viure a Barcelona al centre no es cap dret humà encara si feixistes i imperialistes del pensament del dret de conquesta i Darwinisme humà ho vol vendre. Catalunya té més imbècils que han comprat cultura imperialista espanyola que cap altra lloc del món ... estic segur que inútil qui defensa tothom a ocupar Ravall ha anat a sud america a parlar en la llengua imperi també i explicar que es súper socialista i no pas imperialista de baix cost.
  2. Icona del comentari de: Narcís ( ja n' hi ha prou de ruquejar, de fer el pallasso ! ) a setembre 15, 2022 | 09:20
    Narcís ( ja n' hi ha prou de ruquejar, de fer el pallasso ! ) setembre 15, 2022 | 09:20
    Ras i curt : primer de tot i abans de tot " cal saber si són barcelonins de llei que per raons ics han petat a la vulnerabilitat " que no pas qualsevol arribat .. perquè sinó només faltaria ! PD : i si us plau, a què ve contraposar un dret constitucional .. amb la propietat privada .. doncs qui no tingui mitjans et posi la mà a ta butxaca .. no fumem !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa