Daniel Sirera Bellés, nascut a Badalona el 30 de juliol de 1967.

Debilitats: La marca PP a Catalunya i ser un cap de llista a la força són les principals debilitats de Sirera com a candidat a l’alcaldia de Barcelona per part dels populars. Amb tot, totes les organitzacions, les polítiques i les no polítiques, fan bé de tenir individus com Daniel Sirera disposats a arremangar-se quan se’ls demana baixar al fang a fer la feina que toca fer.

Amenaces: Moltes. La primera no aconseguir el repte de tenir representativitat a l’Ajuntament de Barcelona quan el candidat sortint, Josep Bou, sí que va fer-ho malgrat ser protagonista de més d’una estridència. Per tant, el repte de Sirera és, com a mínim, repetir resultats en regidors i a poder ser pujar en nombre absolut de votants. La segona, el discurs crispat: aquestes eleccions municipals no van d’independència, tampoc van de Catalunya, van de la ciutat de Barcelona i de model de ciutat amb els reptes que Barcelona ha d’afrontar els pròxims 10 o 15 anys en turisme, mobilitat, etc. El PP té una oportunitat, i ho esmentarem més avall, de recuperar un discurs moderat i de centredreta que li va retre els millors moments i resultats a Catalunya i a Barcelona. A això se suposa que venia Feijoo tot i que de moment el més calent està a l’aigüera. I la darrera i no per això la menys amenaça i la menys important: l’arribada de satèl·lits tipus Isabel Díaz Ayuso, Cuca Gamarra, etc. Personatges del PP que aquí a casa nostra resten més que sumen perquè fan el que acabem de mencionar: crispen l’ambient i no només un dia i recordem que la campanya en dura disset.

Fortaleses: Coneixement i experiència en política. Aquestes són les dues fortaleses de Daniel Sirera. Com ja hem esmentat, ell, a més d’estar en primera línia, ha estat a la maquinària de campanyes, institucions i per tant sap que ve a fer i sap que la millor manera de fer-ho és sense cometre errors. Sense anar més lluny, Sirera arriba directament d’haver estat el cap de gabinet aquests darrers anys del líder del PP i cap de l’oposició a la Comunitat Valenciana. Per tant, si em permeten el símil i no soc protaurí, en pitjors places ha torejat.

Oportunitats: Sirera pot tenir una gran oportunitat entre mans en funció del dibuix que quedi en la correlació de forces a la sala de plens de l’Ajuntament de Barcelona la nit del 28 de maig. I és que els vots dels regidors del PP poden ser indispensables per evitar que Colau sigui alcaldessa per tercer mandat consecutiu. És un escenari complicat, però donat que la diferència entre els tres primers no és molta i que això fa incrementar la importància en què entrin al consistori forces petites com el mateix PP – que les enquestes indiquen que podria tenir dos regidors – VOX – pasapalabra – i la CUP – que estan al llindar del 5%, no és un escenari 100% descartable. Suposo que Sirera ha fet ja aquests escenaris i els seus respectius DAFOS. La pregunta és: Sirera prefereix a Colau d’alcaldessa abans que un alcalde socialista o independentista?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa