Fa més de dos anys que a l’avinguda Meridiana és produeixen talls continuats d’aquesta artèria tan important de la ciutat per sectors independentistes, sense que cap administració, ni la Generalitat governada per ERC i Junts per Catalunya, ni la municipal governada per Colau i el PSC de Collboni i Batlle, facin res al respecte per aturar aquesta barbaritat.

Manuel Fraga es va fer famós, entre d’altres coses, per posar de moda la frase “la calle es mía”, en temps del franquisme. L’actuació d’aquests grups independentistes segueix el mateix patró, tant en les paraules com en els fets. Només cal recordar com la seva frase de moda és “els carrers seran sempre nostres”. I el desgovern municipal de Colau, PSC i el regidor Albert Batlle, amb la seva incapacitat per posar-se al capdavant d’un problema que afecta a la seva ciutadania, el que fan és convertir-se en col·laboradors d’aquestes actituds més pròpies del franquisme.

En qualsevol reivindicació cal trobar l’equilibri entre el descans, el respecte als veïns i veïnes, l’activitat quotidiana de les persones i de la pròpia activitat econòmica. Quan una reivindicació comença a generar problemes, qui primer s’ha d’interessar en solucionar-ho és el govern municipal, i en aquest cas, de manera molt especial, el regidor de seguretat de la ciutat, Albert Batlle. L’actuació d’aquest regidor en aquesta problemàtica ha estat nul·la. Ni s’ha dignat a escoltar els veïns i veïnes afectats i tampoc ha fet cap actuació al respecte. La pressió que ha exercit el govern municipal de Colau i del PSC al Departament d’Interior de la Generalitat, en mans d’un ex-socialista a les files d’ERC, ha estat inexistent. Albert Batlle com a regidor de seguretat ha deixat abandonats als veïns de l’avinguda Meridiana, i aquest és un dels grans dèficits d’aquest desgovern que patim a Barcelona, l’abandonament de les persones i de la pròpia ciutat, en un procés de decadència que estan convertint a Barcelona en una ciutat morta.

Els fets de la Meridiana només fan que certificar una realitat, i és que Barcelona és una ciutat morta en gairebé tots els àmbits, a causa que de Colau i el PSC; és una coalició morta, pràcticament des del seu inici i incapaç de solucionar els problemes de la ciutat i de la ciutadania. El pols vital d’una ciutat ve determinada, entre d’altres elements, per l’impuls del seu govern, i en el cas de Barcelona, manté el pols gràcies a la paciència i la resistència de la pròpia ciutadania que sap esperar i lluitar amb l’esperança d’un futur millor.

Barcelona necessita vitalitat, dinamisme i pluralisme. Necessita recuperar la brillantor perduda, i és evident que amb l’actual govern de comuns i socialistes aquesta tasca és del tot inviable. Necessitem transformar la Barcelona morta actual en una Barcelona de llum i brillantor, amable amb tots els seus ciutadans pensin com pensin. Barcelona necessita allunyar-se del sectarisme. Des de Ciutadans volem recuperar Barcelona, volem alliberar Barcelona, volem una Barcelona viva que visqui en convivència amb tots els seus ciutadans.

L’avinguda Meridiana representa un símbol del pols de la ciutat i del seu govern, i només quan sigui alliberada Barcelona podrà encarar una recuperació econòmica, social, d’imatge i de la seva marca. Només llavors podrem dir que Barcelona ja no és una ciutat morta.

Luz Guilarte presideix el grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 22, 2022 | 10:51
    Ricard gener 22, 2022 | 10:51
    Es normal que a una pancastellanista, a qui molesta que hi hagi catalans, estigui a disgust a Catalunya i tot ho vegi negre. Jo li recomano que marxi, i tots serem feliços. Sobretot ella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa