Tot i la seva innegable potència econòmica, social i cultural, Barcelona segueix sense exercir la funció de capitalitat política que li correspondria per natura. No passa de ser la segona capital d’Espanya i continua encallada en una mena de règim del 92 que va deixar els barcelonins desproveïts de model de ciutat més enllà de les grans reformes urbanístiques i la fal·lera pels esdeveniments. Una ciutat blanca, màgica, sense conflicte aparent.

Barcelona és avui un còctel contradictori d’hiper-regulació i business friendly que exclou una part rellevant dels barcelonins i barcelonines. Però no hi ha hagut oposició. Ni de la dreta espanyolista ni de l’independentisme, que no ha estat capaç de bastir cap alternativa ni creïble ni engrescadora. A pocs mesos de les eleccions, ningú no defensa un model de ciutat d’intersecció, un espai comú tranversal, republicà i transformador que vagi més enllà de la mirada curta dels aparells de partit, com el que va representar l’1-O.

Tot apunta que el 28M ens mourem en el carril de les sigles. Però des del TOT Barcelona farem mans i mànigues perquè a la societat barcelonina estigui prou ben informada per tenir opinió sobre quin model de ciutat vol en qüestions com el turisme, les infraestructures, la cultura, la mobilitat, l’habitatge, la seguretat o el civisme i, naturalment, el país i la capitalitat.  

Tot plegat, sota el paraigua del grup El Món i de la seva capçalera nacional. Venen uns mesos apassionants que us relatarem i analitzarem sense cotilles, amb honestedat i rigor, i sobretot, sense pors ni servilismes.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Digues-me de què presumeixes... a agost 01, 2022 | 09:34
  Digues-me de què presumeixes... agost 01, 2022 | 09:34
  Què coi vol dir un espai "republicà"? Que potser podeu desterrar la monarquia de Barcelona? No sé, però davant la buidor estèril de l'adjectiu només em ve al cap que es posa per associació a determinat partit que en fa bandera i, en conseqüència, que el servilisme del que parleu està (mai més ben dit) servit.
 2. Icona del comentari de: Equidistància Republicana a agost 01, 2022 | 11:33
  Equidistància Republicana agost 01, 2022 | 11:33
  La intersecció? L'equidistància?
 3. Icona del comentari de: ciutadà a agost 01, 2022 | 13:22
  ciutadà agost 01, 2022 | 13:22
  Serà com la intersecció de dues vies fèrries d'amplada diferent
 4. Icona del comentari de: Narcís a agost 01, 2022 | 16:02
  Narcís agost 01, 2022 | 16:02
  Comencem bé..renoi, amb el ' col·leguisme ' o corporativisme .. què he dit de mentida en el meu comentari perquè no sigui posat ? PD : fou veritat .. després àdhuc d' envia'l 3 o 4 cops i ..no va haver-hi manera ( i quan l' autora Paunés no n' era la protagonista d' aquell comentari .. comentari general que tractava de l' home explotat / rebentat i traspassat ) !
 5. Icona del comentari de: Narcís ( si no som ' clars i catalans ' .. no podem esperar una capital catalana ! ) a agost 01, 2022 | 17:36
  Narcís ( si no som ' clars i catalans ' .. no podem esperar una capital catalana ! ) agost 01, 2022 | 17:36
  Barcelona ? Molt senzill ! Continuar omplint-la d' espanyols amb la camisa a l' espatlla . . d' europeus de l' espai Schengen sense mitjans .. d' estrangers il·legals i legals d' aquella manera .. més estrangers fixats per munt de professionals ' no governamentals ' . . . . . . i, què dir-ne, de l' animus delinquendi de no pocs ! PD : sumem- li naturals sense horitzó/ perspectiva/ avenir i brutícia i deixadesa pertot ensems amb mobilitat o comunicacions de pena i . . ja n' és tot !
 6. Icona del comentari de: Vilatà. a agost 02, 2022 | 12:49
  Vilatà. agost 02, 2022 | 12:49
  Barcelona és una ciutat fastigosa de totes totes. I quedi clar què, encara que accidentalment, hi vaig nèixer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa