Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un any d’històries, un any històric
  • CA

Hem fet un any… i quin any! Quatre eleccions, una llarga ressaca post-municipals, tres vagues generals i una de feminista, una crisi del taxi i una altra a l’Aeroport, un pic d’inseguretat estival… i una sentència de l’1-O amb una revolta popular que encara és ben viva. I, amb la d’aquest diumenge, 52 entrevistes-vermut dominicals! Per curiositat he fet els meus números i em surten 18 plenaris coberts, una investidura, 14 entrevistes a polítics municipals i dues a expolítics, 10 vermuts –paritaris!– i més de 120 reportatges i cròniques.

Realment Barcelona és enorme, informativament. I aquest any ha estat històric, a més. El subtítol del TOT Barcelona –“el diari de la capital”– era una profecia: Barcelona és més capital que mai. De les reivindicacions nacionals, dels conflictes socials i de les tensions econòmiques globals. El que passa a Barcelona interessa i preocupa molt més enllà. Els protagonistes de l’actualitat local ho són també fora de la ciutat. Tot plegat ens reclama encara més autoexigència, rigor i velocitat.

Aquest llistó tan alt ens ha obligat a redoblar esforços cada dia. No ha estat un passeig, no us enganyarem. Hem suat la samarreta perquè l’actualitat no ens ha donat treva. No hi ha velocitat de creuer en un any informatiu com el que hem viscut. Més que canviar de feina, hem canviat de vida! I les grans aventures, com les pel·lícules, només funcionen quan tenen darrere un bon equip. Si hagués de triar un èxit, trio aquest. La majoria no ens coneixíem entre nosaltres i ha estat una gran sort que la vida ens fes coincidir per parir un projecte com aquest. La redacció del TOT Barcelona és l’ànima del diari i el seu major capital.

També he d’agrair la complicitat que hem trobat entre els lectors. Fa un any ja ens va sorprendre tenir més de dos mil seguidors a Twitter abans de l’estrena i ara seguim al·lucinats amb l’interès que mostren per les notícies dels seus barris els seguidors dels nostres perfils de Facebook territorialitzats. L’audiència ha crescut amb nosaltres, mes rere mes. I aquest octubre calent hem superat els 300.000 usuaris únics, el nostre rècord fins ara i el millor regal d’aniversari.

Però hi ha mètriques que a mi m’agraden més encara. Google Analytics, que sap les coses més insospitades de la comunitat lectora, ens diu que rebem molt tràfic directament a la portada i que per tant hi ha lectors que ens venen a visitar cada dia perquè ja formem part de la seva dieta informativa. S’estan estona llegint els articles, naveguen diferents pàgines, les recomanen per les xarxes socials… Escrivim pels lectors, ens recorda sovint la Sílvia Barroso, i per això ens fa feliços ser-los útils i ser part de la seva quotidianitat.

La conseqüència immediata del primer aniversari és que comença a caminar el segon any de vida del TOT Barcelona. Un nou pack de 365 dies ple de reptes, en què volem seguir creixent i explicant històries. En què volem arribar als lectors que encara no ens coneixen i per tenir encara més complicitat amb els que ja són fidels seguidors. Barcelona no s’atura i nosaltres tampoc. El viatge continua!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa