Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Té futur el [email protected] com a districte econòmic i barri alhora?

Es necessitaran “milers de milions d’euros d’inversió” privada perquè l’expansió del [email protected] prosperi, però l’Ajuntament de Barcelona està disposat a transformar aquest districte econòmic enclavat al Poblenou per rellançar-lo com a pol d’atracció econòmica de la ciutat però alhora com a nou barri.

Una combinació, de vida veïnal i econòmica, que passa, segons els primers plans del consistori -que té majoria per aprovar el projecte en plenari- per incrementar la construcció de 9.000 pisos previstos al districte tecnològic de Sant Martí fins a 17.000 i, a més, permetre la instal·lació d’oficines i d’empreses en un milió de metres quadrats més.

Aquest projecte que pretén impulsar el consistori augmentaria d’un 10% a un 30% el terreny del [email protected] destinat a habitatge sense restar sostre per a activitat econòmica. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz. considera que l’ampliació dels habitatges públics suposa “corregir mancances històriques del [email protected]”. “Volem que passi de ser un espai de la ciutat on només s’hi treballa a un espai on es pugui viure i treballar“, defensa la regidora.

El [email protected] neix l’any 2000 com una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per transformar 200 hectàrees de sòl industrial del barri del Poblenou en un districte productiu innovador amb espais moderns per a la concentració estratègica de activitats intensives en coneixement. I fins avui, el districte tecnològic ha generat 115.000 llocs de treball “d’alta qualitat i de sectors tecnològics emergents”, segons el consistori, que preveu que amb aquesta transformació neixin 60.000 llocs de treball nous per assolir la fita de 175.000 ocupats en aquesta zona.

Per tot plegat us preguntem si penseu que el [email protected] s’ha de convertir en un districte híbrid, on hi convisqui la vida veïnal i de barri amb l’activitat econòmica, o si per contra, s’ha de mantenir el Manhattan barceloní, sempre tenint en compte que seran els inversors privats els que acabaran decidint si aposten o no per aquesta fórmula.

Poll Maker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alex a febrer 12, 2022 | 20:46
    Alex febrer 12, 2022 | 20:46
    Un barri amb nomes empreses es converteix en una zona freda de visa. Cal intercalar habitatges per fer que perduri en el temps i tingui els serveis necessaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa